Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Προσπάθεια "διασκέδασης" των εντυπώσεων

Συνέντευξη Τύπου εφ' όλης της ύλης έδωσε χτες ο Κ. Σκανδαλίδης

Να διασκεδάσει τις, σε βάρος του κόμματός του, εντυπώσεις επιχείρησε χτες ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδης.Ετσι, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, μίλησε για όλα τα ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν το κυβερνών κόμμα: Για το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, για την παιδεία, για τον ΣΥΝ και τις συνεργασίες, ενώ επιτέθηκε με δριμύτητα κατά της ΝΔ.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για τη ΝΔ, είπε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μοιάζει με εκκρεμές που κινείται μεταξύ άκρατου φιλελευθερισμού και λαϊκισμού, ότι είναι κόμμα χωρίς ιδέες, ανθρώπους και προγράμματα, δανείζεται ιδέες που δεν πιστεύει, διψά για εξουσία, αλλά δεν προσφέρει ουσιαστική πρόταση. Υποστήριξε ότι η ΝΔ, παρά την προσπάθεια εκμοντερνισμού της, εξακολουθεί να βλέπει πίσω και πως έχει δομικές αδυναμίες που δεν της επιτρέπουν να κυβερνήσει.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ θέλησε να υπογραμμίσει την υποστήριξή του προς τον υπουργό Παιδείας Γερ. Αρσένη. Η μεταρρύθμιση, είπε ο Κ. Σκανδαλίδης, είναι σωστή στο περιεχόμενό της και τη στηρίζει όλο το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να ολοκληρωθεί γιατί αφορά το μέλλον του τόπου.

Για την πολιτική συνεργασιών του ΠΑΣΟΚ ο Κ. Σκανδαλίδης ξεκίνησε, χαρακτηρίζοντας "ενδιαφέρουσα" την πρόταση του προέδρου του ΣΥΝ. Το ΠΑΣΟΚ δε λέει "όχι" και σε κυβερνήσεις συνεργασίας, ωστόσο, προέχει η εξασφάλιση ισχυρής κυβέρνησης. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως η συζήτηση για τη συνεργασία δεν πρέπει να έχει προαπαιτούμενο την αλλαγή του εκλογικού νόμου και χαρακτήρισε ανεπίκαιρο αυτό το αίτημα, λέγοντας μάλιστα ότι δεν υπάρχει για το ΠΑΣΟΚ θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ μίλησε για τα διαδικαστικά προς το συνέδριο, σημειώνοντας πως εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση προς την ΚΕ, η οποία θα συνέλθει στις 8 και 9 Γενάρη. Στις 28/2, όπως είπε ο Κ. Σκανδαλίδης, θα γίνει η εκλογή των συνέδρων.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την τύχη των "ανταρτών", που διαγράφηκαν για τη στάση που κράτησαν στις δημοτικές εκλογές, είπε πως με απόφαση του ΕΓ το θέμα θα συζητηθεί, πιθανότατα στην επόμενη ΚΕ του κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ