Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δημαγωγία και αντιλαϊκή πλειοδοσία

Τακτική υψηλών τόνων δημαγωγίας αλλά και πλειοδοσίας σε πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα θα τηρήσει η ηγεσία κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού που αρχίζει σήμερα στη Βουλή.

Οι βουλευτές της ΝΔ θα επικεντρώσουν τα "πυρά" τους, αφ' ενός, στην "αποτυχία" της κυβέρνησης σε κρίσιμους τομείς, όπως οι αποκρατικοποιήσεις και η "φορολογική επιδρομή", επιδιώκοντας να δείξει ότι ασκεί "φιλολαϊκή αντιπολίτευση". Ταυτόχρονα, όμως, δε θα διστάσει να ζητήσει και να πιέσει την κυβέρνηση να εφαρμόσει ακόμα πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες επιλογές, όπως οι σαρωτικές αποκρατικοποιήσεις, οι αντιδραστικές "τομές" στη δημόσια διοίκηση, οι φοροελαφρύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, κ.ά.

Στο μεταξύ, προσπάθεια να κρατήσουν επαφή με τους ψηφοφόρους της ΝΔ, αφήνοντας ταυτόχρονα ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής τους στη ΝΔ καταβάλουν οι διαγραμμένοι βουλευτές Στ. Μάνος, Γ. Σουφλιάς και Β. Κοντογιαννόπουλος.

Το "άνοιγμα" προς τη Ρηγίλλης από τους τρεις γίνεται περισσότερο για εξυπηρέτηση δικών τους επιδιώξεων, παρά γιατί θεωρούν ότι είναι πιθανό να επιστρέψουν, τουλάχιστον με τους όρους που θέλουν αυτοί και όχι αυτούς που βάζει ο Κ. Καραμανλής. "Δίοδο επικοινωνίας" των τριών με τη ΝΔ προσφέρει η πρόταση της Ντ. Μπακογιάννη για την πραγματοποίηση συνεδρίου επανίδρυσης.

"Θα σκεφτόμουν την επιστροφή μου στη ΝΔ", δήλωσε χθες (στον "9,84") ο Στ. Μάνος, "αν η ΝΔ γινόταν ένα άλλο κόμμα - με βάση την πρόταση της Ντ. Μπακογιάννη για την πραγματοποίηση συνεδρίου επανίδρυσης, πράγμα που θα δικαιολογεί πως κάτι συμβαίνει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

Το ενδεχόμενο να επιστρέψει υπό όρους στη ΝΔ είχε αφήσει ανοιχτό με πρόσφατες δηλώσεις του και ο Γ. Σουφλιάς, ενώ ο Β. Κοντογιαννόπουλος έχει δηλώσει ότι "αν πίστευε ότι η ηγεσία της ΝΔ θα έκανε αυτά που πρότεινε η Ντ. Μπακογιάννη τότε θα επέστρεφε".

Πάντως, ο Κ. Καραμανλής δεν πιστεύει ότι έχουν εκλείψει οι λόγοι για τους οποίους οι τρεις διαγράφηκαν και βέβαια δε συζητά καν την επιστροφή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ