Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η "κεντροαριστερά" των δολοφόνων

Η δολοφονική και τρομοκρατική επίθεση των ιμπεριαλιστών στο Ιράκ, εκτός των άλλων, έρχεται να ξεσκίσει τις μάσκες της σύγχρονης "κεντροαριστεράς", που επικεφαλής της έχουν μπει οι Κλίντον και Μπλερ. Η ωμή χρήση βίας κατά των λαών, στην οποία προσφεύγουν, αδιαφορώντας επιδεικτικά για το αίμα των αθώων και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου - για το οποίο δήθεν κόπτονται - επιβεβαιώνει κατά τραγικό τρόπο ότι πρόκειται για φυσιολογική συνέχεια και προέκταση της πολιτικής που εφαρμόζουν σε όλους τους τομείς. Οι κεντροαριστεροί διαχειριστές του ιμπεριαλισμού καθόλου δεν υπολείπονται των κεντροδεξιών σε μεθόδους αίματος και στρατιωτικής βίας, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα αφεντικά τους. Κεντροαριστεροί και κεντροδεξιοί πιστεύουν στον ίδιο θεό, στις πολυεθνικές και τις "αδελφές" του πετρελαίου, και χωρίς κανέναν ενδοιασμό βάζουν σε κίνηση την πολεμική μηχανή, όταν αυτοί πιστεύουν ότι διακυβεύονται τα "ζωτικά συμφέροντά" τους. Επιστρατεύουν έννοιες, όπως διεθνής έννομη τάξη, ειρήνη, ασφάλεια, τις οποίες βιάζουν, προκειμένου να κουκουλώσουν τα μεγάλα εγκλήματά τους κατά των λαών και της ανθρωπότητας.

Αυτή, λοιπόν, την "κεντροαριστερά", με αυτούς τους λαμπρούς εκπροσώπους της, θέλουν να εμφανίσουν σαν την "ελπίδα της ανθρωπότητας" στην αυγή του 21ου αιώνα, ακριβώς για να συγκαλύψουν ότι πισωγυρίζουν την ανθρωπότητα στο 19ο αιώνα.

ΥΓ. Πάντως, οι Κλίντον και Μπλερ μπορούν να αισθάνονται υπερήφανοι για τη στάση του ομοϊδεάτη και θαυμαστή τους Κ. Σημίτη. Πραγματικά στάθηκε στο ύψος του, αποδεικνύοντας σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια τη δουλοφροσύνη και την υποτέλειά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ