Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οργιο αντικομμουνισμού!

Σε αντι-ΚΚΕ συνθήματα κατέφυγε ο υφυπουργός Υγείας Θ. Κοτσώνης, προκειμένου να απαντήσει σε ερώτηση του Ορ. Κολοζώφ για το Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων Ανατολικής Αττικής

Στον αντικομμουνισμό κατέφυγε χτες ο υφυπουργός Υγείας, Θεόδωρος Κοτσώνης,προκειμένου να αποφύγει να απαντήσει σε ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Ορέστη Κολοζώφ για τα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Αποκατάστασης Αναπήρων Ανατολικής Αττικής, που στεγάζεται στην πρώην αμερικανική βάση του Ελληνικού.

Συγκεκριμένα, ο Ορ. Κολοζώφ κατήγγειλε ότι "διαλύθηκαν τα εργαστήρια, βρίσκονται εκεί και αραχνιάζουν, δε λειτουργούν. Σταμάτησαν να μπαίνουν εκεί άτομα με ειδικές ανάγκες", προσθέτοντας ότι "αυτό το κέντρο βρίσκεται στα όρια της ασφυξίας". Παράλληλα τόνισε πως υπάρχει ανασφάλεια στο προσωπικό, αφού "δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, αν δεν υπάρξουν νέες προσλήψεις", σε ένα ίδρυμα όπου πρόσφατα έγιναν 17 απολύσεις.

Από την πλευρά του όμως ο Θ. Κοτσώνης, αντί να απαντήσει στα καυτά ερωτήματα, δήλωσε ότι ανέμενε έπαινο και όχι κριτική, αφού τουλάχιστον επιτεύχθηκε η συνέχιση της κοινοτικής χρηματοδότησης. Παράλληλα, κάνοντας επίθεση στο ΚΚΕ, είπε ότι "μόνο εντυπώσεις σας ενδιαφέρει να δημιουργείτε. Η ουσία δε σας ενδιαφέρει". Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί, προσθέτοντας πως "όπου αναλάβατε εσείς τις ευθύνες για τους λαούς, είδατε πού τους οδηγήσατε με τις απόψεις τις οποίες είχατε". Συνεχίζοντας με φανερή πολιτική αλαζονεία, πρόσθεσε ότι "σας έχει κρίνει η ιστορία και σας κρίνει καθημερινά. Εμάς μας κρίνει ο λαός. Επανειλημμένα μας κρίνει και μας χειροκροτεί. Οταν έρθει η ώρα, θα μας χειροκροτήσει και πάλι. Εσείς θα είσαστε μονίμως στο περιθώριο, όχι στο περιθώριο μόνο της ιστορίας όπου έχετε τοποθετηθεί, αλλά της κοινωνίας και του εκλογικού σώματος".

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κάλεσε τον υφυπουργό Υγείας να σταματήσει αυτές τις αντιδράσεις, λέγοντας "μιλήστε για το αντικείμενο και αφήστε τον αντικομμουνισμό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ