Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Να ενημερώσει ο πρωθυπουργός τη Βουλή

Την απαίτηση του ΚΚΕ για άμεση αλλαγή της κυβερνητικής στάσης απέναντι στην εγκληματική επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράκ, που διεξάγεται από προχτές τα μεσάνυχτα, εξέφρασε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Γκατζής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής για τον προϋπολογισμό.

Ο Νίκος Γκατζής χαρακτήρισε "εγκληματική επιδρομή" τις αμερικανο-βρετανικές πολεμικές επιχειρήσεις, προσθέτοντας ότι γίνονται ακόμα και χωρίς την τυπική κάλυψή τους από την πλευρά του ΟΗΕ, προκειμένου να επιβληθεί "ετσιθελικά η Νέα Τάξη".

Σχολιάζοντας παράλληλα τη χτεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης, σημείωσε ότι αποσκοπεί στο να "βγάλει λάδι τις ΗΠΑ και την Αγγλία", προσθέτοντας ότι "η στάση αυτή την καθιστά συνένοχη στο εξελισσόμενο έγκλημα". Πρόσθεσε ότι "εμείς ζητάμε έστω και τώρα να υπάρξει στροφή από την ελληνική κυβέρνηση", απαιτώντας "να δηλώσει ότι δε θα υπάρξει ελληνική συμμετοχή", καθώς και ότι δε θα χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος σε καμία περίπτωση.

Παράλληλα, ζήτησε να ενεργοποιηθούν οι διατάξεις του άρθρου 142 του Κανονισμού της Βουλής, ώστε να έρθει σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός και να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία για την ελληνική στάση, πριν την έναρξη της συζήτησης του προϋπολογισμού. Τέλος κατέθεσε το ψήφισμα που εξέδωσε η ΕΕΔΥΕ για την αμερικανική επίθεση στο Ιράκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ