Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αδιαφορεί για τους εργαζόμενους η κυβέρνηση

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας των εργαζομένων σε έργα της Εθνικής Οδού, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα

Κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν παίρνει η κυβέρνηση κατά της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει το έργο διαπλάτυνσης της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας στο τμήμα Μαρτίνου - Αταλάντης και η οποία δεν έχει καταβάλει τη μισθοδοσία στους εργαζόμενους, θέτοντάς τους μάλιστα σε διαθεσιμότητα.

Το θέμα έφερε με Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή ο Απ. Τασούλας,αλλά ο Κ. Λαλιώτης αρκέστηκε σε μία περιγραφή του προβλήματος, λέγοντας ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ απλώς πληρώνει ανάλογα με την εξέλιξη των εργασιών και από εκεί και πέρα "δεν μπορεί να κάνει έλεγχο στο αν αυτά τα χρήματα που πληρώνει πηγαίνουν εκεί ή αλλού ή συγκεκριμένα στο ίδιο έργο ή στο διπλανό έργο που έχει η ίδια εταιρία".

Ο Απ. Τασούλας στην τοποθέτησή του τόνισε: "Οι εργαζόμενοι πετάχτηκαν στο δρόμο με διαθεσιμότητα, τα ασφάλιστρα δεν πληρώνονται, δεν πληρώθηκαν δεδουλευμένα. Τι άλλο πρέπει να γίνει;". Το θέμα, είπε, είναι τι θα κάνει το υπουργείο. Θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι; Θα αρθεί η διαθεσιμότητα; Θα επικολληθούν τα ένσημα του ΙΚΑ;

Το ίδιο ισχύει, συνέχισε, και στη Θεσπρωτία. Διαθεσιμότητα, απλήρωτοι εργαζόμενοι, εγκατάλειψη του έργου. Εκεί βεβαίως δεν απορρόφησαν το ύψος του 80% που έχουν απορροφήσει εδώ, απορρόφησαν λιγότερα αλλά πάλι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ