Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Θεωνά στο Ευρωκοινοβούλιο σε σχετική συζήτηση

"Κύμβαλα αλαλάζοντα" χαρακτήρισε τις διακηρύξεις, καλών προθέσεων και ενδιαφέροντος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των άλλων οργάνων της ΕΕ και των κρατών - μελών, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Θεωνάς, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση της Ολομέλειας του ΕΚ σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στον κόσμο, στηλιτεύοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την υποκρισία των λόγων που αναιρούνται στην πράξη για την ικανοποίηση των οικονομικών και στρατηγικών συμφερόντων των κυρίαρχων δυνάμεων.

"Οι εκθέσεις που συζητάμε περιέχουν πολύ σημαντικές και ενδιαφέρουσες ιδέες για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το ίδιο μπορεί να πει κανείς ότι περιέχουν και οι ανακοινώσεις της Κομισιόν και των άλλων οργάνων της ΕΕ. Υπάρχει όμως ένα ερώτημα: Πόση άραγε αξιοπιστία έχουν αυτές οι διακηρύξεις;", υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

"Ενα παράδειγμα μπορεί να αποδείξει την έκταση της υποκρισίας που υπάρχει, συνέχισε χαρακτηριστικά ο Γ. Θεωνάς. Με την ευκαιρία των 50 χρόνων από την οικουμενική διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο τουρκικός Τύπος διεκτραγωδεί την κατάσταση στη χώρα αυτή. Δεν υπάρχουν,υπογραμμίζει, δικαιώματα, υπάρχουν μόνο παραβιάσεις.Ασκούνται εκτεταμένα βασανιστήρια απ' τις αρχές, 150 άτομα υπήρξαν φέτος θύματα δολοφονίας από αγνώστους, 86 εκτελέστηκαν χωρίς δίκη ή στη διάρκεια της κράτησής τους, 118 κοινωνικές οργανώσεις απαγορεύτηκαν, 275 εκδόσεις κατασχέθηκαν, 139 είναι φυλακισμένοι για αδικήματα γνώμης και εκτίουν ποινές 261 ετών, 3.000 μέλη του κόμματος HADEP συνελήφθησαν με την υπόθεση Οτσαλάν".

"Την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, τόνισε ο Γ. Θεωνάς, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Κομισιόν, το Συμβούλιο και ορισμένες από τις πιο ισχυρές χώρες της Ενωσης αναζητούν τρόπο να εντάξουν την Τουρκία στη διαδικασία του προενταξιακού διαλόγου, ως 12η χώρα υπό ένταξη".

"Είναι φανερό, κατέληξε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Οπου υπάρχουν προφανή οικονομικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα των κυρίαρχων δυνάμεων, τα ανθρώπινα δικαιώματα μπορούν να περιμένουν. Κατά τα άλλα μπορούμε να εκδίδουμε ψηφίσματα και διακηρύξεις. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ