Σάββατο 19 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Συνεχίζονται οι μαζικές αντιδράσεις

Την ιμπεριαλιστική επίθεση ενάντια στο Ιράκ συνεχίζουν να καταγγέλλουν και να καταδικάζουν πολλές οργανώσεις και φορείς του μαζικού, λαϊκού κινήματος. Η Κεντρική Απεργιακή Επιτροπή καταδικάζει "με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις δολοφονικές επιθέσεις των ΗΠΑ σε βάρος του πολύπαθου λαού του Ιράκ".

Το Παράρτημα Αιγάλεω της ΠΕΑΕΑ εκφράζει την "οργή και αγανάκτηση" των αγωνιστών της Εθνικής αντίστασης για τη "βάρβαρη και κτηνώδη" επίθεση των ιμπεριαλιστών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ) σε ανακοίνωση - καταγγελία της σημειώνει πως "παραβιάζοντας ωμά τους κανόνες διεθνούς νομιμότητας, αγνοώντας τους διεθνείς οργανισμούς που αποδεικνύονται "μαριονέτες" του στημένου παιχνιδιού, οι φονιάδες των λαών σκόρπισαν το θάνατο... Οι στρατιωτικές ενέργειες τέτοιας μορφής είναι προέκταση της θέλησης των πολυεθνικών και της λογικής της αποικιοκρατικής επιβολής και της υποταγής των λαών που διαπνέει τη νέα τάξη".

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου καταδικάζει "με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την γκανγκστερική επίθεση των ΗΠΑ - Αγγλίας κατά του Ιράκ, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά, ότι ένας και μοναδικός είναι ο εχθρός των εργαζομένων όλων των χωρών, ο ιμπεριαλισμός".

Σε ψήφισμά της η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει πως "οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την απροσχημάτιστη και αδικαιολόγητη επίθεση σε βάρος του ιρακινού λαού".

Και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί την ελληνική κυβέρνηση "να εκφράσει απερίφραστα την αντίθεσή της στο συνεχιζόμενο έγκλημα που υλοποιείται από τους Αμερικανούς και Αγγλους "Προστάτες"".

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας καταγγέλλει τη "λογική της ζούγκλας και το δίκιο του ισχυρότερου" ως λογική που πρυτάνευσε γι' αυτήν τη "βάρβαρη επίθεση".

Το Σωματείο Συνταξιούχων Μετάλλου "Ο Ηφαιστος" υποσημειώνει, αφού καταγγέλλει τη "θρασύδειλη επίθεση", ότι "η ελληνική κυβέρνηση όφειλε να αντιδράσει ανοιχτά μπροστά σ' αυτήν τη δολοφονική επίθεση".

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλλιθέας και γύρω Δήμων καταγγέλλει την εγκληματική επίθεση και απαιτεί "το άμεσο σταμάτημα των βομβαρδισμών".

Την "απρόκλητη, άνανδρη επίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Μεγάλης Βρετανίας κατά του Ιράκ" κατήγγειλε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Δυτικής Αττικής.

Τις γκανγκστερικές επιδρομές των Αμερικανών και Βρετανών ιμπεριαλιστών στο Ιράκ καταδικάζουν με αποφάσεις τους το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λάρισας,το Νομαρχιακό Τμήμα Λάρισας της ΑΔΕΔΥ και το Συνδικάτο Οικοδόμων Τρικάλων.Ενώ σε ανακοίνωση - καταγγελία του το Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ αναφέρεται, ανάμεσα στα άλλα, ότι "για μια ακόμη φορά οι ηγεσίες των ΗΠΑ και της Αγγλίας υπηρετώντας τις επιδιώξεις του ιμπεριαλισμού για παγκόσμια κυριαρχία, αιματοκύλησαν ένα λαό, χωρίς μάλιστα να λάβουν υπόψη τους τις διεθνείς συνθήκες, ούτε καν τον ΟΗΕ". Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης καταγγέλλουν την ελληνική κυβέρνηση η οποία, αντί να καταδικάσει την ιμπεριαλιστική επέμβαση, αναγνώρισε ως δικαίωμα των ιμπεριαλιστών να επεμβαίνουν εναντίον κάθε χώρας και λαού που δεν υποτάσσεται στα συμφέροντά τους.

Ο Δήμος Βύρωνα αναφέρει πως "η πρόσφατη επέμβαση των Αμερικανών και Βρετανών στο Ιράκ προσβάλλει κάθε προοδευτικό άνθρωπο, είναι μια αποτρόπαια πράξη που καταδικάζουμε".

Ο Δήμος Ελληνικού,με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, αναφέρει πως "ο δήμαρχος Ελληνικού Κώστας Κορτζίδης καταδικάζει τη βάρβαρη επίθεση των Αμερικανών και των Εγγλέζων ιμπεριαλιστών σε βάρος του Ιράκ".

Η Επιτροπή Ειρήνης Νέας Σμύρνης με καταγγελία της ζητεί "να σταματήσουν αμέσως οι βομβαρδισμοί, να παρέμβει η διεθνής κοινότητα, το Συμβούλιο Ασφαλείας και ο ΟΗΕ, και η ελληνική κυβέρνηση να συμβάλλει στην ειρήνη".

Ομόφωνα, το ΔΣ της Α' ΕΛΜΕ Αθήνας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι οφείλεται ένα "ΟΧΙ στην Τρομοκρατία του Πλανήτη", εκφράζει την αγανάκτησή του για το "βάρβαρο και γκανγκστερικό πλήγμα". Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κοζάνης καλεί επίσης την ελληνική κυβέρνηση "να καταδικάσει επίσημα και χωρίς περιστροφές τη στρατιωτική βάρβαρη επίθεση ενάντια στον ιρακινό λαό".

Η Συντονιστική Επιτροπή Μακεδονίας - Θράκης της Πανελλήνιας Ενωσης Επαναπατρισμένων Πολιτικών Προσφύγων,σε ανακοίνωσή της καταδικάζει την ιμπεριαλιστική επίθεση από τις ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία ενάντια στο Ιράκ και απαιτεί τον άμεσο τερματισμό των βάρβαρων βομβιστικών βομβαρδισμών.

Η Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη με ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι "με πρόσχημα της τιμωρία του Σαντάμ Χουσεϊν" και "για λόγους προληπτικούς" ο αγγλοαμερικανικός ιμπεριαλισμός "τέλεσε ακόμα ένα εκ προμελέτης έγκλημα εναντίον του δεινοπαθούντος λαού του Ιράκ".

Η Συντονιστική Επιτροπή των Σωματείων και Συλλόγων της Λήμνου καταγγέλλει την "προσπάθεια επίδειξης πυγμής κατά λαών", με την αγγλοαμερικανική επιδρομή, που "έχει συνυπεύθυνες και τις κυβερνήσεις των χωρών - μελών της ΕΕ".

Η Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου καταγγέλλει την "γκανγκστερική επίθεση" και καλεί "να σταματήσουν αμέσως οι βομβαρδισμοί".

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ζακύνθου του ΚΚΕ καλεί για σήμερα Σάββατο "το λαό και τη νεολαία του νησιού στη διαδήλωση ενάντια στην τρομοκρατική δολοφονική επίθεση των Αμερικανών και Αγγλων ιμπεριαλιστών στο λαό του Ιράκ".

* Πικετοφορίες πραγματοποιήθηκαν χθες στο Βόλο, αλλά και στην Καρδίτσα, με τη μαζική συμμετοχή πολιτών και νεολαίας, στις οποίες υψώθηκε φωνή διαμαρτυρίας για τις "δολοφονικές επιθέσεις των ιμπεριαλιστών" στο Ιράκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ