Σάββατο 19 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
Σκοτώνουν τους ανθρώπους για τα πετρέλαια

Πόση αξιοπιστία μπορεί να διαθέτει ο πλανητάρχης όταν διατάζει μαζικούς βομβαρδισμούς, με τα τελειότερα όπλα, κατά του Ιράκ, την ίδια στιγμή που ο ίδιος δικάζεται για τα ψεύδη που αράδιασε για την αξιοδάκρυτη προσωπική του υπόθεση.

Διατάζει με τον αξιότιμο κ. Μπλερ, της σοσιαλδημοκρατικής ευρωπορείας, τους μαζικούς βομβαρδισμούς κατά του Ιράκ και όχι κατά του Σαντάμ Χουσεϊεν. Γιατί αυτοί - και όχι μόνο - τον στήριξαν, τον εξόπλισαν, τον εφοδίασαν με άφθονο στρατιωτικό υλικό και πρώτες ύλες χημικών και βακτηριολογικών όπλων.

***

Δεν στράφηκαν κατά του Σαντάμ, όπως λένε και κατά του οποιουδήποτε Σαντάμ, που τους υπηρέτησε πρώτα και μετά του κόβουν το κεφάλι. Για το μοίρασμα των τεράστιων αποθεμάτων πετρελαίου του Ιράκ ενδιαφέρονται, τώρα που λιγοστεύουν τα πετρέλαια του Κουβέιτ και της Σαουδικής Αραβίας και η τιμή του μαύρου χρυσού πέφτει στη διεθνή αγορά.

Και ξέρετε γιατί, κατά τον Κλίντον, σκοτώθηκαν αθώοι, άμαχοι, γυναίκες, γέροντες μωρά; Γιατί ο Σαντάμ βάζει γυναικόπαιδα στις περιοχές που... επρόκειτο να βομβαρδιστούν ωσάν να ήταν ενήμερος για τους συγκεκριμένους στόχους του αμερικανικού Πενταγώνου.

***

Για το πετρέλαιο ενδιαφέρονται, όπως και για το δρόμο των πετρελαίων, όπως επιχείρησε και ο Χίτλερ. Και γι' αυτό ενισχύουν την Τουρκία και την εκστρατεία τους κατά των Κούρδων, η εξέλιξη της οποίας παίρνει μυθιστορηματικές διαστάσεις στο πρόσωπο του Οτσαλάν.

Οπως καταγγέλλουν ανοιχτά, ρεπουμπλικανοί αντίπαλοί του, ο υπόδικος Κλίντον διάλεξε τον κρίσιμο χρόνο για το βομβαρδισμό του Ιράκ για να ξεπλύνει και το "λεκέ" και να επηρεάσει τη δικαστική εξέλιξη.

***

Στα ολοπόρφυρα ντυμένη η κ. Ολμπράιτ, ως βυζαντινή αυτοκράτειρα, αναμηρύκασε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες τις δικαιολογίες του μεγάλου αφεντικού και το... σεβασμό του κατά τ' άλλα του ραμαζανιού. Οι μεγάλοι της Ευρώπης, εξάλλου, ως πιστοί υπήκοοι, ψελλίζουν μερικά ακατανόητα, ενώ ο ΟΗΕ παραμένει σε πλήρη παροπλισμό. Οι "δικοί μας" από την πλευρά τους, βρίσκονται σε μάχη με τους μαθητές.

Ομορφος κόσμος, σατανικά πλασμένος, πετρέλαιο και αίμα.

Γιώργος Κ. ΤΣΑΠΟΓΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ