• Αχ. Κανταρτζής: Πρόκληση σε εποχή λιτότητας, να μοιράζονται δισεκατομμύρια στους μεγαλοπαράγοντες
  • - Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να ικανοποιηθούν τα παράλογα αιτήματα των Ποδοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιριών (ΠΑΕ) ο υφυπουργός Αθλητισμού Α. Φούρας απαντώντας χτες στη Βουλή σε Επίκαιρη Ερώτηση του... - 1999-01-22 00:00:00.0"/>
  • Αχ. Κανταρτζής: Πρόκληση σε εποχή λιτότητας, να μοιράζονται δισεκατομμύρια στους μεγαλοπαράγοντες
  • - Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να ικανοποιηθούν τα παράλογα αιτήματα των Ποδοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιριών (ΠΑΕ) ο υφυπουργός Αθλητισμού Α. Φούρας απαντώντας χτες στη Βουλή σε Επίκαιρη Ερώτηση του... - 1999-01-22 00:00:00.0" /> Ανοιχτό το ενδεχόμενο ικανοποίησης των ΠΑΕ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Παρασκευή 22 Γενάρη 1999
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 3
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    Ανοιχτό το ενδεχόμενο ικανοποίησης των ΠΑΕ
    • Ο Α. Φούρας είπε ότι η κυβέρνηση συζητάει την ικανοποίηση των "εύλογων αιτημάτων" των ΠΑΕ
    • Αχ. Κανταρτζής: Πρόκληση σε εποχή λιτότητας, να μοιράζονται δισεκατομμύρια στους μεγαλοπαράγοντες

    Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να ικανοποιηθούν τα παράλογα αιτήματα των Ποδοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιριών (ΠΑΕ) ο υφυπουργός Αθλητισμού Α. Φούρας απαντώντας χτες στη Βουλή σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζή.

    Ο υφυπουργός παρά το ότι είπε πως υπάρχουν "αλόγιστα αιτήματα" από την πλευρά των ΠΑΕ, εν τούτοις έσπευσε να διευκρινίσει ότι"εύλογα αιτήματα μπορούμε να τα ικανοποιήσουμε, όπως και αν θα μπει το ποδοσφαιρικό στοίχημα να έχουν (οι ΠΑΕ) συμμετοχή σε αυτό". Είπε ότι με νόμο του 1991 έχει προβλεφτεί ότι το 8% των εσόδων του ΠΡΟ - ΠΟ θα πηγαίνει στις ΠΑΕ και δήλωσε ότι δεν πρόκειται αυτό το ποσοστό να ανέβει στο 12% όπως ζητάνε οι παράγοντες των ΠΑΕ.

    Ο Αχ. Κανταρτζής στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι όπως φάνηκε από την ομιλία του υφυπουργού επιβεβαιώνονται τα δημοσιεύματα πως η κυβέρνηση μελετά την ικανοποίηση των αιτημάτων των ΠΑΕ. Και πρόσθεσε:

    "Είναι πρόκληση σε μία εποχή λιτότητας, που πλατιά στρώματα του λαού μας στρέφονται στο περιθώριο, να έρχονται οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και να ζητούν 50% αύξηση της συμμετοχής στα κέρδη του ΟΠΑΠ, να ζητούν νέες φοροαπαλλαγές, να ζητούν νέα χαριστική ρύθμιση των χρεών και κάλυψη του εκσυγχρονισμούτων γηπέδων".

    Ο ΟΠΑΠ, είπε, δεν έγινε για να χρηματοδοτεί τους μεγαλομετόχους των ΠΑΕ αλλά έγινε για την ενίσχυση του λαϊκού αθλητισμού. Το θράσος αυτών των κυρίων, είπε, δεν έχει όρια αφού ουσιαστικά ζητούν το κράτος να τους χρηματοδοτεί και αυτοί να διοικούν τις επιχειρήσεις τους και να απολαμβάνουν τα κέρδη.

    Στη δευτερολογία του ο Α. Φούρας θέλοντας να δείξει ότι δε χαρίζεται πακτωλός χρημάτων, είπε ότι κάθε ΠΑΕ της Α Εθνικής παίρνει 92 εκατ. δρχ. τον χρόνο και έσπευσε να αναγνωρίσει τη συμβολή των ΠΑΕ στον ΟΠΑΠ αφού όπως είπε, αυτός στηρίζεται "κυρίως στην αναγραφή των ελληνικών ομάδων" και γι' αυτό η πολιτεία δίνει το 8% των εσόδων στις ΠΑΕ.


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ