Παρασκευή 22 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ
Ψάχνονται για τη λίστα!

Δυσκολίες, τόσο σχετικά με τη διαμόρφωση των θέσεών του ενόψει των ευρωεκλογών όσο και για τις διαδικασίες επιλογής των υποψηφιοτήτων του, φαίνεται ότι συναντά στην προσπάθειά του να διαμορφώσει την τακτική του μπροστά στις ευρωεκλογές ο Συνασπισμός. Ετσι, προκειμένου να διαμορφωθεί το σχέδιο για τη διακήρυξη που θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της ΚΠΕ που συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο 23, 24 Γενάρη χρειάστηκαν αλλεπάλληλες συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ. Ενώ, ακόμα και την παραμονή, σήμερα Παρασκευή, συνεδριάζει ξανά η ΠΓ του κόμματος για να διαμορφώσει πρόταση για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την επιλογή των υποψηφιοτήτων.

Ειδικότερα, όσον αφορά την εκλογική διακήρυξη, σύμφωνα με πληροφορίες, διαφώνησε ο Μ. Παπαγιαννάκης, ο οποίος τελικά επιφυλάχτηκε να τοποθετηθεί στην πορεία της συζήτησης. Ο ΣΥΝ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πάει στις ευρωεκλογές με το σύνθημα: "Κοινωνική και Οικολογική στροφή στην ΕΕ", σε μια προσπάθεια να εξωραϊσει τις ορατές βαρύτατες συνέπειες, αλλά και να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους πως, τάχα, θα μπορούσε να γίνει κοινωνική και ευαίσθητη οικολογικά η ΟΝΕ των πολυεθνικών!

Από την άλλη, σχετικά με την επιλογή και τις διαδικασίες των υποψηφιοτήτων, εκδηλώνονται έντονες διχογνωμίες και προβάλλονται προσωπικές επιδιώξεις ηγετικών στελεχών του ΣΥΝ για το ποιοι θα πάρουν το χρίσμα. Είναι γνωστές οι σκληρές δηλώσεις του Α. Αλαβάνου πρόσφατα όταν αρνούνταν να μπει στη διαδικασία των προκριματικών - εσωκομματικών εκλογών για επιλογή των υποψηφιοτήτων. Ενώ απέρριπτε την άποψη κομματικών στελεχών του ΣΥΝ ότι, βάσει του καταστατικού του Κόμματος, δεν μπορεί να είναι ξανά υποψήφιοι οι σημερινοί ευρωβουλευτές. Την ίδια ώρα, στο ζήτημα της κατάρτισης της λίστας, προβάλλονται απόψεις για εναλλαγή στις πρώτες θέσεις ανδρών και γυναικών υποψηφίων... Τέλος, κι ενώ εκλόγιμη θέση διεκδικούν ορισμένα κομματικά στελέχη του ΣΥΝ, από προχτές, εκδήλωσε ανοιχτά την επιθυμία του να μπει στη λίστα του Συνασπισμού, τρίτος στη σειρά - και μάλιστα έξω από διαδικασίες προκριματικής επιλογής - ο Σπ. Βούγιας, περιπλέκοντας περισσότερο τα πράγματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ