Παρασκευή 22 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Πλάτες της ΝΔ για τις ιδιωτικοποιήσεις
  • Πρόταση νόμου της ΝΔ για σύσταση ανεξάρτητης διοικητικής αρχής που θα εποπτεύει τις αποκρατικοποιήσεις
  • Ν. Γκατζής: Εξυπηρετεί την κυβέρνηση, η οποία έχει ξεπεράσει τη ΝΔ σε αυτόν τον τομέα

Επιδιώκοντας να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση προκειμένου να επιταχύνει τους ρυθμούς ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, η ΝΔ κατέθεσε στη Βουλή πρόταση νόμου για το "νομικό καθεστώς των αποκρατικοποιήσεων", η οποία συζητήθηκε χτες και απορρίφθηκε. Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση "ανεξάρτητης διοικητικής αρχής" με την επωνυμία "Συμβούλιο Εποπτείας Αποκρατικοποιήσεων", το οποίο θα έχει τον έλεγχο του συνόλου των αποκρατικοποιήσεων.

Αιτιολογώντας την καταψήφιση της πρότασης νόμου εκ μέρους του ΚΚΕ, ο βουλευτής Ν. Γκατζής τόνισε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ: "Εχετε μείνει παρά πολύ πίσω. Κινείστε με το ΠΑΣΟΚ στην ίδια λεωφόρο των ιδιωτικοποιήσεων σε διαφορετική λωρίδα, αλλά η κυβέρνηση σας έχει αφήσει πάρα πολύ πίσω".

Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι παρά το γεγονός πως ο δημόσιος τομέας στο σύνολό του είναι κερδοφόρος, εντούτοις η κυβέρνηση προκειμένου να πιάσει τους περίφημους δείκτες της ΟΝΕ ξεπουλάει μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις, κάτι που εκτός των άλλων έχει σοβαρή επίπτωση και στα λαϊκά εισοδήματα. Εφερε δε ως παράδειγμα τον ΟΤΕ, ο οποίος μετά τη "μετοχοποίησή του" και ύστερα από απαίτηση των μεγαλομετόχων διπλασιάζει τα τέλη της τηλεφωνικής μονάδας, καθώς και τις πάγιες χρεώσεις.

Ο Ν. Γκατζής τόνισε ότι για το ΚΚΕ αυτή η πολιτική του ξεπουλήματος όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας στους ιδιώτες, η συμμόρφωσή τους με τους κανόνες της αγοράς και η υλοποίηση των σχετικών κατευθύνσεων της ΕΕ, είναι καταδικαστέα. Είναι πολιτική, συνέχισε, αντιαναπτυξιακή, σε βάρος των κοινωνικών δαπανών και έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των λαϊκών εισοδημάτων. Στο σημείο αυτό ανέφερε ότι ενδεικτικό της λαίλαπας ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας είναι το ότι η κυβέρνηση στον φετινό προϋπολογισμό έχει εγγράψει αρκετά δισ. δρχ. που θα προέλθουν από ιδιωτικοποιήσεις, την ίδια στιγμή που διέταξε περικοπή των ήδη πενιχρών κοινωνικών δαπανών.

Καταψηφίζουμε κατέληξε την πρόταση νόμου της ΝΔ, γιατί έχει ίδιο στόχο με την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Το ΚΚΕ, είπε, πιστεύει ότι ο δημόσιος τομέας πρέπει να είναι πρωτοπόρος στην πορεία ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, αφού πρώτα οι δημόσιες επιχειρήσεις εξυγιανθούν και εκσυγχρονιστούν. Αντίθετα, είπε, η πορεία προς την ΟΝΕ επιτάσσει το ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων και γι' αυτό καθήκον όλου του λαού είναι να αναπτύξει τη συντονισμένη πάλη του για να μην περάσει αυτή η πολιτική.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επικίνδυνη η πολιτική ξεπουλήματος (2002-08-21 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ καταγγέλλει το ξεπούλημα (2002-07-25 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τις ιδιωτικοποιήσεις (2000-02-05 00:00:00.0)
Στόχος η ασφάλεια του κεφαλαίου (2000-01-19 00:00:00.0)
Ποδοπατούν και το Σύνταγμα για να φέρουν τον εργασιακό μεσαίωνα (1998-11-25 00:00:00.0)
Ζητούν και... συναίνεση στο έγκλημα! (1998-04-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ