Παρασκευή 22 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να συνηθίσουν στην ιδέα...

Εκτός του ότι ήταν "απασχολημένος" προχτές ο πρωθυπουργός, δεν πραγματοποίησε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στον Πειραιά, "λόγω και των συνθηκών που προέκυψαν εκτάκτως", δήλωσε χτες ο Δ. Ρέππας. Ποιες ήταν οι συνθήκες; Μα το γεγονός ότι οι πολίτες του Πειραιά είχαν οργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να "υποδεχτούν" τον πρωθυπουργό. Οι... αντοχές, όμως, του κ. Σημίτη είναι τέτοιες που φρόντισε να... αποφύγει τη συνάντηση.

Οσο για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, θεώρησε σκόπιμο, χτες, πέραν των άλλων, και με αφορμή το γεγονός να "καταγγείλει" τις "ολιγάριθμες - όπως ισχυρίστηκε - ομάδες που επιβάλλουν τον αυταρχισμό τους και παρακωλύουν δημόσιες λειτουργίες. Αυτό είναι αντιδημοκρατικό, είναι και παράνομο. Σε τελευταία ανάλυση, ουδείς εξουσιοδότησε κάποιους να επιβάλουν την τυραννία τους σε μία ολόκληρη κοινωνία" (!), είπε ο κ. Ρέππας.

Τώρα τι να του πεις του ανθρώπου; Είναι δυνατόν να ασχοληθεί κανείς στα σοβαρά με τέτοιους χαρακτηρισμούς, όταν μάλιστα απευθύνονται κατά των λαϊκών στρωμάτων που έχουν κάθε δικαίωμα να διαδηλώνουν το δίκιο τους; Πάντως η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός καλό είναι να αρχίσει να συνηθίζει στην ιδέα του γιουχαϊσματος. Αλλιώς, όπως πάει, και με δεδομένο ότι καθημερινά δεν υπάρχει κοινωνική ομάδα που να μη διαμαρτύρεται για την ακολουθούμενη πολιτική, ο κ. Σημίτης θα αρχίσει να σκέφτεται να βγει ακόμα και από το σπίτι του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ