Πέμπτη 13 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Εμφυλιοπολεμικός αντικομμουνισμός"

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

"Το ΚΚΕ προετοιμάζει προεμφυλιοπολεμικές καταστάσεις", με την υποστήριξη που παρέχει στον αγώνα των αγροτών! Σ' αυτά τα "εμφυλιοπολεμικού κλίματος" επιχειρήματα κατέφυγε την περασμένη Κυριακή στην Κέρκυρα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Δρυς, γνωστό "εξαπτέρυγο" του Σημίτη, για να τρομοκρατήσει τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ και, συκοφαντώντας τον αγώνα τους, να διασπάσει την ενότητα των αγροτών.

Με σχετική ανακοίνωση - απάντησή της, η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, στην πρωτόγονη αντικομμουνιστική επίθεση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Δρυ, επισημαίνει:

Πανικόβλητη από τον ενωτικό αγώνα εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων (ναυτεργατών, εκπαιδευτικών, αγροτών κ.ά.), η ηγεσία του κυβερνητικού κόμματος καταφεύγει στο χυδαίο αντικομμουνισμό, στην κινδυνολογία και την προσωπική συκοφαντία, πιστεύοντας ότι έτσι θα διασπάσει το ενωτικό μέτωπο των εργαζομένων και θα φρενάρει την ανάπτυξη των αγώνων. Αυτό το θλιβερό έργο το ανέλαβε στην Κέρκυρα ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Δρυς και ο μηχανισμός του. Ετσι ο "εκσυγχρονιστής", στενός συνεργάτης του κ. Σημίτη, διακήρυξε ότι"το ΚΚΕ προετοιμάζει προ-εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις" με την υποστήριξη που παρέχει στον αγώνα των αγροτών, ενώ κατέφυγε σε χαμηλού επιπέδου προσωπικές επιθέσεις και φτηνές συκοφαντίες εναντίον γνωστών στελεχών του ΚΚΕ και του αγροτικού κινήματος. Εφτασε στο σημείο να βαπτίσει τον πρόεδρο της ΟΑΣ Κέρκυρας τουριστικό πράκτορα και τους αγρότες που διαδήλωναν "ξενόδουλους"! Ρίχνοντας το προσωπείο του, ο υφυπουργός κατέφυγε σε φασιστικής έμπνευσης επιχειρήματα και στην προσωπική σπίλωση, γνωρίζοντας ότι οι περισσότεροι που συκοφάντησε δεν μπορούν να απαντήσουν. Συγκαλύπτοντας πλήρως τις γκανγκστερικές μεθόδους καταστροφής της περιουσίας των Θεσσαλών αγροτών, που εφάρμοσε η "εκσυγχρονιστική" κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο υφυπουργός απέδειξε ότι όλοι στην κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνοι.

Προφανής στόχος της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ: Θέλουν να αποτρέψουν την ένταξη στο μαζικό - ενωτικό αγώνα πολλών εργαζομένων, που θίγονται και αγανακτούν από την κυβερνητική πολιτική και κυρίως των ψηφοφόρων που ξεγελάστηκαν και ψήφισαν ΠΑΣΟΚ. Επειδή αυτό δεν μπορούν να το πετύχουν με την όποια επιχειρηματολογία διαθέτουν, καταφεύγουν στην ιδεολογική τρομοκρατία και στην προώθηση της φασιστικής άποψης ότι όποιος αγωνίζεται ετοιμάζει εμφύλιο πόλεμο.

Βέβαια, ο κ. Δρυς είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλάει - συνεχίζει η ανακοίνωση - μια και βαρύνεται με την οικονομική κατάρρευση της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας και την ΑΕΒΕΚ, την εξαγορά ψήφων με το ρουσφέτι, το χάρισμα 200 δισ. δραχμών στους Λάτση και Βαρδινογιάννη. Η "εκσυγχρονιστική" τακτική του προξένησε και τις πρόσφατες καταγγελίες του δημάρχου Κέρκυρας για το "άθλιο περιβάλλον του Δρυ στην Κέρκυρα".

Το ΚΚΕ - καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΕ Κέρκυρας - καλεί όλους τους εργαζόμενους να απομονώσουν τέτοιου είδους αντιδραστικές και φασιστικές πρακτικές και να αγωνιστούν ενωτικά για την προάσπιση του εισοδήματός τους, των δικαιωμάτων τους, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ