Τρίτη 18 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το όραμα του ... πληθωρισμού

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό που επαναλαμβάνει συχνά η κυβερνητική προπαγάνδα με επικεφαλής τον "αρμόδιο" υπουργό Γ. Παπαντωνίου: "Οταν πέφτει ο πληθωρισμός, στηρίζεται και ενισχύεται το λαϊκό εισόδημα". Οτι πρόκειται για ψέμα το καταλαβαίνει ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο αγρότης και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, από την καθημερινή πείρα τους, όταν διαπιστώνουν ότι η οικονομική τους κατάσταση και το βιοτικό επίπεδο χειροτερεύει απότομα, παρά την πτώση του "δείκτη" του πληθωρισμού. Και αυτό συμβαίνει για τον εξής απλό λόγο. Την πτώση του πληθωρισμού την έχουν ήδη ακριβοπληρώσει οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι πρώτα και κύρια, με το "πάγωμα" των μισθών και των συντάξεων, με τη χειροτέρευση των υπηρεσιών στην υγεία, στην κοινωνική πρόνοια κ.ο.κ.

Από την άλλη, στην πτώση του πληθωρισμού δε συμβάλλουν - κάθε άλλο - οι οικονομικά ισχυροί, των οποίων τα κέρδη όχι μόνο "ακολουθούν" τον πληθωρισμό, αλλά "ξεφεύγουν", με τον ξέφρενο πολλαπλασιασμό τους. Αυτό το σημαντικό παράγοντα, η κυβέρνηση Σημίτη προσποιείται ότι τον αγνοεί. Εστω και αν ακόμα και ο Α. Παπανδρέου είχε δηλώσει ότι "στην Ελλάδα δεν υπάρχει πληθωρισμός μισθών αλλά πληθωρισμός κερδών".

Ακριβώς, όμως, επειδή η προπαγάνδα τους προσβάλλει τον εργαζόμενο και τον συνταξιούχο, δεν πρόκειται να περάσει. Πολύ περισσότερο, δεν πρόκειται ο στόχος για την πτώση του πληθωρισμού να αποτελέσει το... "όραμα" για την κοινωνική συναίνεση, όπως θέλει η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ