Τρίτη 18 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ
Πέντε χρόνια μετά... ο λαός απαιτεί

"Θεωρούμε ότι το αίτημά μας για τη διενέργεια εθνικού δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ - 1 και το κυοφορούμενο Μάαστριχτ - 2 συνολικά, ύστερα από πλήρη και αντικειμενική πληροφόρηση του ελληνικού λαού σχετικά με το πραγματικό περιεχόμενό τους, είναι ζήτημα άμεσης επικαιρότητας. Αλλωστε, όλες οι σχετικές δημοσκοπήσεις καταγράφουν την αποδοχή από τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού αυτής της εύλογης αξίωσης". Τα παραπάνω τονίζει σε χτεσινή της ανακοίνωση η Επιτροπή Δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από την υπογραφή στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας της Συνθήκης για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία επικυρώθηκε λίγους μήνες αργότερα (Ιούλιος 1992) από την τότε πλειοψηφία της Βουλής (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΣΥΝ) με συνοπτικές διαδικασίες και ερήμην του ελληνικού λαού.

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης: "Τον προσεχή Ιούνιο προγραμματίζεται η λήξη των εργασιών της Διακυβερνητικής Διάσκεψης και αναμένεται η συμφωνία για το Μάαστριχτ - 2, στη βάση παραπέρα υπονόμευσης της εθνικής μας κυριαρχίας και νέας πολύμορφης επίθεσης στα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Πιστεύουμε ότι καμιά κυβέρνηση, κανένας πρωθυπουργός και καμιά πολιτική δύναμη δεν έχουν τη λαϊκή εξουσιοδότηση και δε νομιμοποιούνται να βάλουν υπογραφή σε νέες ρυθμίσεις, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εθνική μας απαξίωση και στην ακόμα πιο ευθεία προσβολή των πραγματικών λαϊκών συμφερόντων. Ιδιαίτερα, μάλιστα, σε μια περίοδο όπου, παρά τις μονότονες διακηρύξεις περί "μονόδρομου", η ουσία αυτής ακριβώς της πολιτικής αμφισβητείται έντονα από μεγάλα τμήματα του λαού, που πλήττονται καίρια (εργαζόμενοι, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες, συνταξιούχοι) και αντιμετωπίζεται πλέον με δυναμικές κινητοποιήσεις".

Στη Λέσβο

Η Παλλεσβιακή Επιτροπή Δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ αποφάσισε τη συμμετοχή της στο 10ήμερο ενημέρωσης ενάντια στο Μάαστριχτ, που αρχίζει στις 20 του Φλεβάρη. Το πρόγραμμα που αποφασίστηκε έχει ως εξής:

α. Εξόρμηση για διανομή υλικού και συγκέντρωση υπογραφών σε χώρους δουλιάς: Πέμπτη 20/2 στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου - ΔΕΗ - ΕΠΟΜ, Σάββατο 22/2 Αγορά Μυτιλήνης, Τρίτη 25/2 Νοσοκομείο - Γηροκομείο, Δευτέρα 3/3 ΟΤΕ - ΤΡάπεζες.

β. Εξόρμηση για διανομή υλικού και συγκέντρωση υπογραφών στις συνοικίες της Μυτιλήνης: Πέμπτη 20/2 Λαγκάδα, Παρασκευή 21/2 Βουναράκι, Σάββατο 22/2 Συνοικισμός, Κυριακή 23/2 Χρυσομαλλούσα, Δευτέρα 24/2 Καλλιθέα, Τρίτη 25/2 Κιόσκι, Πέμπτη 27/2 Χρυσομαλλούσα, Παρασκευή 28/2 Καμάρες.

Πρόγραμμα ομιλιών και συγκέντρωση υπογραφών για το Δημοψήφισμα, στα χωριά της Λέσβου, θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ