• Οι εργαζόμενοι επιρρίπτουν αδράνεια στη Δικαιοσύνη, ενώ για τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, εκτός από αμέλεια, μιλούν και για ποινικές ευθύνες
  • Νέα προσωρινή απαγόρευση έκδοσης της εφημερίδας
  • - Βαρύτατες ευθύνες στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών επιρρίπτουν οι εργαζόμενοι στο υπό εκκαθάριση συγκρότημα Βελλίδη, με έγγραφο που απέστειλαν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Π.... - 1997-02-18 00:00:00.0"/>
  • Οι εργαζόμενοι επιρρίπτουν αδράνεια στη Δικαιοσύνη, ενώ για τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, εκτός από αμέλεια, μιλούν και για ποινικές ευθύνες
  • Νέα προσωρινή απαγόρευση έκδοσης της εφημερίδας
  • - Βαρύτατες ευθύνες στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών επιρρίπτουν οι εργαζόμενοι στο υπό εκκαθάριση συγκρότημα Βελλίδη, με έγγραφο που απέστειλαν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Π.... - 1997-02-18 00:00:00.0" /> Ζητούν παρέμβαση του Αρείου Πάγου | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Τρίτη 18 Φλεβάρη 1997
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 9
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    "ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"
    Ζητούν παρέμβαση του Αρείου Πάγου
    • Οι εργαζόμενοι επιρρίπτουν αδράνεια στη Δικαιοσύνη, ενώ για τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, εκτός από αμέλεια, μιλούν και για ποινικές ευθύνες
    • Νέα προσωρινή απαγόρευση έκδοσης της εφημερίδας

    Βαρύτατες ευθύνες στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών επιρρίπτουν οι εργαζόμενοι στο υπό εκκαθάριση συγκρότημα "Βελλίδη", με έγγραφο που απέστειλαν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Π. Δημόπουλου,γιατί επέτρεψαν να συσσωρευτούν τεράστια χρέη με αποτέλεσμα η επιχείρηση να καταρρεύσει.

    Οι κατηγορίες των εργαζόμενων στρέφονται και εναντίον της Δικαιοσύνης, την οποία κατηγορούν για "αδράνεια", ενώ οι ευθύνες των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών είναι τεράστιες και ίσως να επισύρουν ακόμη και ποινικές ευθύνες. "Εκείνο που δε γνωρίζουμε, αναφέρουν οι εργαζόμενοι, είναι αν αυτό έγινε από αμέλεια ή αν υπάρχει συνέργεια από ορισμένους που επισύρει και ποινικές ευθύνες".

    Τα ερωτήματα που θέτουν οι εργαζόμενοι είναι καίρια και δείχνουν μια απαράδεκτη ανοχή στην εκδότρια Κ. Βελλίδη, όπου "όλες οι υπηρεσίες και όλοι οι μηχανισμοί ελέγχου της πολιτείας διευκόλυναν την καταλήστευση των εργαζομένων, των ασφαλιστικών οργανισμών και του δημοσίου", ενώ στη συνέχεια επετράπη η από κοινού έκδοση της "Μαϊμού Μακεδονίας" από το αμαρτωλό δίδυμο Κουρή - Βελλίδη.

    Συγκεκριμένα, τα ερωτήματα των εργαζόμενων είναι:

    - Γιατί οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών επέτρεψαν στην Κ. Βελλίδη να οφείλει για τρία χρόνια ΦΠΑ και φόρο μισθωτών υπηρεσιών που ξεπέρασε το 1 δισ. δραχμές και έρχονται τώρα μετά το κλείσιμο της επιχείρησης, όταν πλέον έχει κινηθεί η διαδικασία της εκκαθάρισης, να επιβάλουν τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις.

    - Για ποιο λόγο οι ίδιες υπηρεσίες δεν κινήθηκαν, όταν διαπιστώθηκε από τον ορκωτό λογιστή στους δύο τελευταίους ισολογισμούς, πως κατά παράβαση του νόμου περί ανωνύμων εταιριών, η Κ. Βελλίδη είχε αφαιρέσει από το ταμείο και όφειλε στην εταιρία 798 εκατομμύρια δραχμές για το 1994 και 1,190 εκατομμύρια το 1995.

    - Ευθύνες υπάρχουν και στο ΙΚΑ, οι οποίο εξαντλεί όλη την αυστηρότητά του στους μικρομεσαίους, ενώ δεν κινήθηκε για όλο το 1996 μέχρι σήμερα να απαιτήσει την καταβολή των οφειλών. (Η επιχείρηση της Κ. Βελλίδη είχε να αγοράσει ένσημα από το Νοέμβρη του 1995)!

    - Τέλος, οι εργαζόμενοι στην επιστολή τους στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, διερωτώνται ποιοι μηχανισμοί ηθελημένα ή αθέλητα αδράνησαν και ποιοι ευθύνονται για τη συσσώρευση 3 δισ. που χάνουν οι ασφαλιστικοί οργανισμοί και 1 δισ. το δημόσιο.

    Οι εργαζόμενοι θέτουν προ των ευθυνών της και τη Δικαιοσύνη, αφού με τεχνάσματα εκδίδεται η "Μαϊμού Μακεδονία", ενώ η Κ. Βελλίδη κυκλοφορεί ελεύθερη, αν και καταδικάστηκε για σωρεία αξιόποινων πράξεων με ποινές φυλάκισης πολλών ετών και είναι υπόδικη για ακόμη περισσότερες πράξεις και με οφειλές που ξεπερνούν τα 8 δισ. δραχμές.

    Τα ερωτήματα αυτά αφορούν βέβαια και τον υπουργό Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλο, ο οποίος την ημέρα των εγκαινίων της εφημερίδας έκανε εμφάνιση "γκεστ σταρ" στο πλευρό του Κουρή, ενώ την επόμενη μέρα εμφανίστηκε σε ρόλο "ίματζ μέικερ" του εκδότη του Ταύρου, μιλώντας για 180 νέες θέσεις εργασίας, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι από τους 320 εργαζόμενους στην υπό εκκαθάριση επιχείρηση απασχολούνται στο αμαρτωλό δίδυμο μόνο 20 άτομα.

    • Νέα προσωρινή απόφαση που απαγορεύει την έκδοση της εφημερίδας "Νέα Μακεδονία" εξέδωσε χτες το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων είχε καταθέσει η "Εθνική Κεφαλαίου", ενώ ορίστηκε δικάσιμος για την προφορική συζήτηση αυτής της υπόθεσης αύριο το πρωί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

    Γ. Γ.


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ