Τρίτη 18 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
"Αδιαλλαξία" Σημίτη προς αντιπάλους

Στη διήμερη συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, την ερχόμενη Παρασκευή, αναμένεται να μεταφερθεί η ένταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες μεταξύ νυν και πρώην διαχειριστών της εξουσίας, οι οποίες εκδηλώνονται τελευταία με ανούσιες αντιπαραθέσεις περί "δεξιού" και "αριστερού" ΠΑΣΟΚ.

Αν και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Κ. Σημίτη καταφέρουν να εμφανιστούν με "συγκροτημένες θέσεις" και κριτική στάση γύρω από την εφαρμοζόμενη πολιτική, ωστόσο η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κινείται στην κατεύθυνση της ενσωμάτωσης των "διαφωνούντων" στελεχών και της αποτροπής συγκρότησης εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Ταυτόχρονα, στη συνεδρίαση της ΚΕ ο Κ. Σημίτης όχι μόνο δε θα δεχτεί τις όποιες επικρίσεις στην ουσία και τους χειρισμούς της κυβερνητικής πολιτικής σε όλους τους τομείς, αλλά θα υπερασπιστεί την αδιαλλαξία και τον αυταρχισμό απέναντι στους αγρότες, τους εκπαιδευτικούς, κ. λπ.

Σαφές δείγμα των προθέσεων του πρωθυπουργού αποτέλεσε η αλλαγή στην ημερήσια διάταξη της ΚΕ που αποφασίστηκε χτες το βράδυ στο ΕΓ και αντί να συζητηθεί την πρώτη μέρα το αγροτικό, προτάσσονται τα οργανωτικά, ώστε η συνεδρίαση της ΚΕ "να ξεκινήσει με γενική ομιλία του προέδρου". Οπως διευκρίνισε ο Κ. Σκανδαλίδης,η αλλαγή αυτή δεν είναι άσχετη με τον "προβληματισμό" που εκφράζουν βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα δοθεί απάντηση προς όλους.

Οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Κ. Σημίτη, παρ' όλο που ισχυρίζονται ότι υπάρχει έτοιμο "κείμενο θέσεων", ωστόσο δεν πρόκειται να το καταθέσουν, αφού δε συγκεντρώνουν τις... απαραίτητες υπογραφές. Επιπλέον, οι κινήσεις τους αποθαρρύνονται από τη στάση του υπουργού Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλου, ο οποίος δε δείχνει καθόλου διατεθειμένος να ευνοήσει τη συγκρότηση εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Παρεμβαίνοντας στις εσωκομματικές εξελίξεις ο Γ. Παπαντωνίου τάχθηκε υπέρ της σύγκλισης των ιδεολογικών διαφορών που υπάρχουν και κάλεσε τον πρωθυπουργό "να εμφανιστεί ως ενοποιητικός κρίκος του ΠΑΣΟΚ και να τείνει χείρα φιλίας συνεργασίας προς όλους". Στη συνέντευξή του στο "Εθνος" ο "τσάρος" της οικονομίας τόνισε: "Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση, είτε ο πρωθυπουργός είτε κανείς άλλος να προωθήσει την ιδέα ότι υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Στο ΠΑΣΟΚ δεν περισσεύει κανείς. Ολα τα στελέχη ανεξαίρετα, μπορούν να συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια".

Στην κατεύθυνση αυτή κινήθηκε και συνάντηση που είχε χθες ο Κ. Σημίτης με τον βουλευτή Τηλ. Χυτήρη.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Φρ. Παπαδέλης,μιλώντας στον "9.84", εκτίμησε ότι το κλίμα του συνεδρίου επικρατεί ακόμη στο ΠΑΣΟΚ και ότι "το αποτέλεσμά του δεν έχει γίνει αποδεκτό για πολλούς", ενώ τόνισε ότι "το μέλλον του ΠΑΣΟΚ είναι συνυφασμένο με τον Κ. Σημίτη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ