Τρίτη 18 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ζυμώσεις για την "τρίτη λύση"

Σήμερα ο Γ. Βαρβιτσιώτης συναντάται με βουλευτές, αλλά ο Κ. Καραμανλής δηλώνει ότι "δε βιάζεται"

Σε αναζήτηση τρίτης λύσης για την ηγεσία της ΝΔ έχουν αποδοθεί στελέχη του κόμματος της λεγόμενης "Καραμανλικής πλευράς", καθώς εκτιμούν ότι ο διχασμός ανάμεσα στους Εβερτ - Σουφλιά δε θα δώσει λύση στο αδιέξοδο του κόμματος.

Ενδεικτικό της κινητικότητας που επικρατεί τις τελευταίες μέρες είναι και το γεγονός ότι σήμερα ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Γ. Βαρβιτσιώτης, έχει καλέσει σπίτι του βουλευτές της ΝΔ προκειμένου από κοινού να συζητήσουν για την προώθηση μίας τρίτης λύσης για την ηγεσία του κόμματος. Παρά το ότι μία τέτοια προοπτική δε θεωρείται σήμερα ρεαλιστική, εντούτοις βουλευτές που πρόσκεινται στον αντιπρόεδρο της ΝΔ συνέχισαν και χτες τις παρεμβάσεις τους. Χαρακτηριστικά, ο Χ. Βιζοβίτης είπε στον ΠΛΑΝΝΕΤ ότι προωθείται η υποψηφιότητα του δίδυμου Βαρβιτσιώτη - Κ. Καραμανλή "ως μόνη λύση στα αδιέξοδα της ΝΔ", καθώς υπάρχει "ένα πάντρεμα της πείρας με τη νεανική δράση". Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γ. Κεφαλογιάννης με δηλώσεις του στο ΦΛΑΣ υπογράμμισε ότι υπάρχει η ανάγκη "να δημιουργηθεί μία τρίτη λύση, η οποία πραγματικά να εκφράζει την ενότητα και γνήσια να εκφράζει την ιδεολογία και τις ρίζες του κόμματος". Ο Γ. Κεφαλογιάννης είχε στο παρελθόν προτείνει τον Κ. Καραμανλή, αλλά ο τελευταίος σε συνέντευξή του χτες στον "Ελεύθερο Τύπο" είπε ότι δεν έχει κανένα λόγο "να βιάζεται".

Οπως είναι φυσικό, τις εξελίξεις αυτές παρακολουθούν με ενδιαφέρον και τα επιτελεία των δύο μονομάχων. Ο Γ. Σουφλιάς εκτιμά ότι η όλη συζήτηση αποδυναμώνει τον Μ. Εβερτ, αφού σε αυτήν συμμετέχουν στελέχη που μέχρι σήμερα στήριζαν τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ, όπως ο Κ. Καραμανλής ή ο Γ. Βαρβιτσιώτης. Από την πλευρά τους στη Ρηγίλλης εκτιμούν ότι τελικά δε θα προκύψει τίποτα και όλα γίνονται απλώς για να είναι διαρκώς στη δημοσιότητα ορισμένα στελέχη.

Οι δύο μονομάχοι συνεχίζουν τις επαφές τους με τα στελέχη και χτες ο Γ. Σουφλιάς μίλησε σε στελέχη της Αθήνας, ενώ ο Μ. Εβερτ θα πάει αυτήν τη βδομάδα στα Γιάννενα. Στο μεταξύ ο Κ. Μητσοτάκης με δηλώσεις του από το Ρέθυμνο προχώρησε σε μία ακόμα αποστασιοποίηση από τη γραμμή Εβερτ ζητώντας "ένα μίνιμουμ κοινωνικής και εθνικής συναίνεσης και αλληλεγγύης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ