Πέμπτη 11 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγωνιστικός ενθουσιασμός

Στα ύψη έφτανε χτες ο αγωνιστικός ενθουσιασμός των αγροτών στο μπλόκο της"Βιοκαρπέτ", κάθε φορά που έφταναν εκεί φάλαγγες με νέα τρακτέρ από χωριά της Καρδίτσας.

Η υποδοχή στα τρακτέρ που έφταναν κορνάροντας δαιμονιωδώς, γινόταν με τα "Αγροτικά" να ακούγονται στη διαπασών, με χειροκροτήματα, υψωμένες γροθιές και συνθήματα. Και κάποια στιγμή ακούστηκε ο Βαγγ. Γάκης, μέλος της Νομαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Καρδίτσας, να λέει από το μικρόφωνο: "Υποδεχτείτε τώρα τους εκατομμυριούχους του Πάγκαλου. Αν όλοι είναι και κομμουνιστές δεν το ξέρω, αλλά τελικά όλοι κομμουνιστές θα γίνουν αν συνεχιστεί η εφαρμογή αυτής της αντιαγροτικής πολιτικής. " Κι ενώ τα τρακτέρ έρχονταν συνεχώς, ιδιαίτερα από τα χωριά των Δήμων Σελλάνων και Παμίσου, στις 3 μμ η εθνική οδός έκλεισε για λίγη ώρα ώστε να πραγματοποιηθεί η ενημερωτική συγκέντρωση στο μπλόκο. Διαβάστηκαν δεκάδες ψηφισμάτων συμπαράστασης και καταδίκης της κυβερνητική πολιτικής, από φορείς και οργανώσεις της Θεσσαλίας, αλλά και ολόκληρης της χώρας. Ιδιαίτερη συγκίνηση και πολλά χειροκροτήματα, προκάλεσε στους συγκεντρωμένους η ανάγνωση του μηνύματος που έστειλε ο Β. Κουλουτσής,που ήταν "μπλοκατζής" στις προηγούμενες κινητοποιήσεις των αγροτών της Καρδίτσας και τώρα εξαναγκάστηκε να βρεθεί ξενιτεμένος εργάτης στη Γερμανία.

Με τις κόρνες των τρακτέρ να ηχούν και το σύνθημα "η τρομοκρατία δε θα περάσει" να επαναλαμβάνεται, ο Βαγγέλης Μπούτας πήρε το λόγο και τόνισε στους συγκεντρωμένους αγρότες της Καρδίτσας ότι το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση δεν περνάει. Τότε ακούστηκε το σύνθημα στα"μπλόκα στα μπλόκα της αγροτιάς να σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς". "Ο αγώνας φαίνεται ότι αποκτάει ευρείες διαστάσεις στη Θεσσαλία, συνεχίζει ο Β. Μπούτας, και εκτός από τη μαζική συμμετοχή νέων δυνάμεων, στο πλευρό μας μπαίνουν και πολλοί μαζικοί φορείς και οργανώσεις της περιοχής".

Ο Β. Μπούτας αναφέρθηκε ακόμα στις χτεσινές εξαγγελίες του υπουργού Εθνικής Οικονομίας τονίζοντας ότι: "Η ρύθμιση των χρεών όπως εξαγγέλθηκε, απορρίπτει το αίτημα των αγροτών. Τα χρέη αφορούν σ' ένα από τα αιτήματα, αλλά για να ανακουφιστεί ο αγρότης σημαίνει ότι πρέπει να πάρει εισόδημα και όποια ρύθμιση αν δε συνοδεύεται από μέτρα για αύξηση του εισοδήματος και μείωση του κόστους παραγωγής, δε σημαίνει τίποτα γιατί δε θα υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν οι δόσεις και ξανά πάλι σε δύο, τρία χρόνια, ξανά τα ίδια θα έχουμε".

Επίσης στους συγκεντρωμένους ανακοινώθηκε ότι σήμερα το απόγευμα στις 6 μμ θα γίνει ευρεία σύσκεψη για το αγροτικό πρόβλημα, κάτω από τη γέφυρα της"Βιοκαρπέτ" στην οποία θα συμμετέχουν η Νομαρχία, ο δήμος, το Εργατικό Κέντρο και άλλοι μαζικοί φορείς της Καρδίτσας.

Την εθνική οδό στο ύψος της διασταύρωσης της οδού Σωκράτους, απέκλεισαν χτες το απόγευμα και οι αγρότες της Λάρισας και Τρικάλων. Το μπλόκο αυτό ενισχύθηκε χτες από πολλά τρακτέρ που ήρθαν από χωριά των Φαρσάλων και της Λάρισας (Ζάππειο, Αμφιθέα), ενώ παράλληλα διαβάστηκε και πλήθος ψηφισμάτων συμπαράστασης. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γ. Νταφούλης,που τόνισε την αποφασιστικότητα των αγροτών να αγωνιστούν, κόντρα στην πολιτική κοροϊδίας και τρομοκρατίας της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ