Πέμπτη 11 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Τραβούν σήμερα για τα μπλόκα

"Δε θα πανηγυρίσουμε για το τίποτε", λένε οι αγρότες της Θεσσαλονίκης, σχολιάζοντας τις χτεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης και απαντούν σήμερα στο νέο εμπαιγμό με την κάθοδο των τρακτέρ στις εθνικές οδούς. "Εχουμε μια σειρά σοβαρά προβλήματα που απαιτούν άμεσα λύσεις", είπε ο Γ. Ρίσκος, μέλος τηςΣυντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Δυτικής Υπαίθρου Θεσσαλονίκης, δίνοντας το μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα.

Οι αγρότες επί τρεις μέρες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ και σήμερα από το μεσημέρι αναμένεται να πάρουν το δρόμο για τα κομβικά σημεία που επέλεξαν να παραταχθούν στο εθνικό δίκτυο. Αρχικά, θα παρατάξουν τα τρακτέρ στις άκρες του δρόμου και, στη συνέχεια, θα δράσουν, συντονισμένα και με τους συναδέλφους τους στην υπόλοιπη χώρα.

Η προκλητική στάση των υπουργών και των άλλων στελεχών της κυβέρνησηςπεισμώνει την αγροτιά. Στην τελευταία σύσκεψη, που πραγματοποίησαν οι Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα Θεσσαλονίκης,Λαγκαδά και Βόρειας Χαλκιδικής,οι αγρότες κατήγγειλαν τις πρόσφατες υπονομευτικές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Θ. Πάγκαλου και ξεκαθάρισαν πως, όσο η κυβέρνηση επιμένει να εμπαίζει τη μικρομεσαία αγροτιά, τόσο θα τη βρίσκει απέναντί της αγωνιστικά.

Χτες οργανώθηκε πλατιά σύσκεψη στη Σκύδρα, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Στην Πιερία, οι αγρότες προετοιμάζονται για μαζικές κινητοποιήσεις, έχοντας αφήσει στην άκρη τις δύο Ομοσπονδίες, που αρνούνται εδώ και καιρό να αναλάβουν δράση για την προώθηση των προβλημάτων τους, ενώ, αντίστοιχα, στον Εβρο ετοιμάζουν την κάθοδο στην εθνική οδό για την επόμενη Δευτέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ