Πέμπτη 11 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Λαϊκό", ΚΑΤ και "Ερυθρός"

Σε αποχή από τα τακτικά ιατρεία, τα χειρουργεία και τα εργαστήρια προχωρούν αύριο οι γιατροί του "Ερυθρού Σταυρού", ενώνοντας τις διεκδικήσεις τους με τους τους γιατρούς του ΚΑΤ, του "Λαϊκού" και της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρεται σε απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των γιατρών του Νοσοκομείου.

Οι γιατροί του "Ερυθρού" ζητούν να δοθούν εδώ και τώρα τα απαραίτητα κονδύλια για ασφαλή προγράμματα εφημεριών βάσει του κοινού πορίσματος ΟΕΝΓΕ - ΕΙΝΑΠ - υπουργείου Υγείας - υπουργείου Οικονομικών. "Δε θα ανεχτούμε άλλο απλήρωτη εργασία όπως τον Οκτώβρη και το Νοέμβρη που η Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν πλήρωσε μια εφημερία ετοιμότητας για κάθε επιμελητή επειδή "δεν έβγαινε" το ποσό και για το Δεκέμβρη μαγειρεύει να μην πληρώσει δύο και τρεις ετοιμότητες", αναφέρουν στην απόφασή τους οι γιατροί του "Ερυθρού".

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν χτες οι γιατροί του "Λαϊκού" Νοσοκομείου στη γενική τους συνέλευση, καταγγέλλοντας ως προσβλητικό για αυτούς την κατάθεση μόνο ενός μέρους του ποσού που τους οφείλουν για το 1998.

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους επανέλαβαν χτες σε συνέντευξη Τύπου οι γιατροί του ΚΑΤ.

Μέχρι στιγμής οι ασθενείς που είχαν εισαχθεί στο ΚΑΤ πριν τις κινητοποιήσεις χειρουργούνται με σειρά παλαιότητας και ιδιαιτερότητας και ήδη έχει καλυφθεί το 50% των περιστατικών, ενώ οι γιατροί, αν και κάνουν επίσχεση εργασίας, αντιμετωπίζουν και τα επείγοντα περιστατικά. Αφησαν όμως αιχμές κατά του ΕΚΑΒ, που ενώ γνωρίζει πως το Νοσοκομείο δε λειτουργεί, μεταφέρει περιστατικά. Επομένως, σήμερα που έχουν γενική εφημερία το ΚΑΤ και το "Λαϊκό", στο ΚΑΤ η συντονιστική επιτροπή των γιατρών θα δέχεται μόνο τα υπερεπείγοντα περιστατικά. "Γι' αυτό το υπουργείο θα πρέπει να φροντίσει πού θα πάνε τα υπόλοιπα περιστατικά".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΣ του ΚΑΤ Τ. Βίγλας, που χτες το πρωί είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Υγείας Ν. Φαρμάκη, ζήτησε να εφαρμοστεί σήμερα το πρόγραμμα που είχαν συντάξει οι γιατροί και να γίνει κανονικά η εφημερία. Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα πως "το ΚΑΤ θα λειτουργήσει σήμερα καλύπτοντας και τις ανάγκες του "Λαϊκού" Νοσοκομείου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ