Πέμπτη 11 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νίκη των αγροτών σημαίνει νίκη όλου του λαού

Διογκώνεται καθημερινά το κύμα αλληλεγγύης στην αγωνιζόμενη αγροτιά

Δεκάδες φορείς, σύλλογοι εργαζομένων, σύλλογοι γυναικών και συνταξιούχων, αλλά και δημοτικά συμβούλια - όπως η ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Καρδίτσας - εκφράζουν με ψηφίσματα και ανακοινώσεις τους την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας,στη συνεδρίασή του, που έγινε την προηγούμενη Δευτέρα, κατέληξε ομόφωνα στα εξής:

"Οι αγρότες αναγκάζονται και πάλι να βγουν στους δρόμους, γιατί παραμένουν άλυτα και οξύνονται τα σοβαρά προβλήματά τους, αφού το αγροτικό εισόδημα συρρικνώνεται και τα διαρθρωτικά προβλήματα της αγροτικής οικονομίας της περιοχής δεν αντιμετωπίζονται.

Δεν παίρνονται μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής και δεν προωθείται η εφαρμογή του Μητρώου Αγροτών, ώστε να αποφευχθεί το ξεκλήρισμα της αγροτιάς.

Ο ρόλος και η λειτουργία της ΑΤΕ, με τα εξοντωτικά επιτόκια δανεισμού και τους τόκους υπερημερίας, επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο τη θέση του μικρομεσαίου αγρότη της περιοχής μας, προκαλώντας δυσβάσταχτα χρέη.

Καθυστερούν σοβαρά έργα υποδομής στην περιοχή μας (αρδευτικά κλπ.). Είναι ανάγκη η κυβέρνηση άμεσα να προχωρήσει στην ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων των αγροτών και να εξασφαλίσει την κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής στην περιοχή μας".

  • Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λάρισας επισημαίνει πως "νίκη των αγροτών σημαίνει νίκη όλου του εργαζόμενου λαού" και υπογραμμίζει πως η συμπαράσταση των εργαζομένων προς την αγωνιζόμενη αγροτιά είναι χρέος όλων γιατί κοινά είναι τα προβλήματα και ίδια η πολιτική που τα γεννά. "Ας μην ξεχνάμε πως με το ξεκλήρισμα της αγροτιάς θα έχουμε έκρηξη της ανεργίας, όχι μόνο από τους αγρότες που θα ξεκληριστούν, αλλά και από τους εργαζόμενους που θα χάσουν τη δουλιά τους από το κλείσιμο των επιχειρήσεων", τονίζει.
  • Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (OΓE) στηρίζει ολόψυχα το δίκαιο αγώνα που διεξάγει όλη η αγροτική οικογένεια και καταγγέλλει την κυβέρνηση για την επίδειξη πυγμής, τον αυταρχισμό, την τρομοκρατία, την ποινικοποίηση των αγώνων. Καταγγέλλει την παρουσία των δυνάμεων καταστολής των εισαγγελέων και υπογραμμίζει: "Ιδιαίτερα πλησιάζοντας στις 8 Μάρτη, που εφέτος συμπληρώνονται 142 χρόνια από τον ηρωικό αγώνα των εργατριών της Ν. Υόρκης για καλύτερες συνθήκες δουλιάς και διαβίωσης, η κυβερνητική πολιτική και οι μέθοδοι καταστολής των κινητοποιήσεων, μας γυρίζουν σχεδόν ενάμιση αιώνα πίσω".
  • Ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Ηρακλείου Κρήτης στέλνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους συναδέλφους αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι χωρίς να πτοηθούν από τις απειλές και τις διώξεις της κυβέρνησης, ξαναβγήκαν στα μπλόκα της τιμής και της αξιοπρέπειας για να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν από τη δούλεψή τους, ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. Και καταλήγει: "Εμείς οι αγρότες της Κρήτης παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών μας οργάνων, δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να συμπαραταχτούμε, έμπρακτα πλέον, μαζί σας για το δίκιο όλης της αγροτιάς", τονίζει ο Αγροτικός Σύλλογος.
  • Τρία μέλη της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου,οι Τάκης Τριανταφυλλάκος,Κώστας Κούδας και Κώστας Παπαδόπουλος,καταγγέλλουν την κυβερνητική τακτική, αλλά και τη στάση των υπόλοιπων κομμάτων και καλούν τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους φορείς της περιοχής να αντιδράσουν και να βρεθούν στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών. Ανάλογες ανακοινώσεις εξέδωσαν και η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας,ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων Βόλου,ο Σύλλογος Εργατοϋπαλλήλων Βιομηχανίας Γάλακτος Λαρίσης,το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αυτοκινήτων του Νομού Λάρισας,οι Συνταξιούχοι ΙΚΑ Λάρισας κ. ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ