Πέμπτη 11 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ικανοποίηση για τα μέτρα - απάτη

Μόνο που δε χειροκρότησε τα μέτρα - απάτη της κυβέρνησης για τη ρύθμιση των χρεών η ηγεσία της ΝΔ, αποσκοπώντας προφανώς να συμβάλει και από την πλευρά της στην εκτόνωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των αγροτών.

Το μόνο ζήτημα που θέτει η ΝΔ είναι ότι αυτό που "απομένει είναι η υλοποίηση της εξαγγελίας κατά τρόπο αντικειμενικό μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες". Στη σχετική δήλωση του αρμόδιου τομεάρχη Σ. Τσιτουρίδη αναφέρεται ότι "έστω και με καθυστέρηση ετών η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντελήφθη ότι κάτι (!) πρέπει να κάνει για την επιβίωση του αγροτικού τομέα. Υστερα από κοινωνικές εντάσεις, παλινωδίες και κινητοποιήσεις των αγροτών έρχεται προεκλογικά να υιοθετήσει, κατά τρόπο δειλό και ανεπαρκή, αυτό που η ΝΔ προτείνει σταθερά από το 1995 για το θέμα της ρύθμισης των χρεών αγροτών και κτηνοτρόφων". Προκειμένου να περισώσει την "αντιπολιτευτική" υπόληψή της, προσθέτει ότι απαιτείται η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για την ανάπτυξη της υπαίθρου και στο πλαίσιο αυτό επαναφέρει τις γνωστές προτάσεις για τη μείωση του κόστους παραγωγής. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο πρόεδρος της ΠΟΛ. ΑΝ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος απλά επισημαίνει ότι οι θετικές επιπτώσεις του μέτρου θα εξατμιστούν γρήγορα, αν δε συνδυαστούν με τα υπόλοιπα μέτρα που έχει προτείνει ο ίδιος.

Ο ΣΥΝ

"Ατολμες, ασαφείς και αποσπασματικού χαρακτήρα για ορισμένες κατηγορίες υπερχρεωμένων αγροτικών νοικοκυριών" χαρακτηρίζει ο ΣΥΝ "τις εξαγγελίες που αναγκάστηκε να κάνει η κυβέρνηση κάτω από την πίεση των αγροτικών κινητοποιήσεων" και αφού σημειώνει πως "τα μεγάλα προβλήματα, όμως, που απειλούν το μέλλον της ελληνικής γεωργίας και συμπιέζουν διαρκώς το αγροτικό εισόδημα παραμένουν και οξύνονται", αναφέρει: "Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει λύσεις στα ώριμα και δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ