Πέμπτη 11 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαζικά - δυναμικά συλλαλητήρια σε Μυτιλήνη και Αρτα

Με δυναμικό αγωνιστικό παλλεσβιακό συλλαλητήριο απάντησαν χτες - για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες - οι ελαιοπαραγωγοί της Μυτιλήνης, στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που τους οδηγεί στον αφανισμό.

Περισσότεροι από 1.000 ελαιοπαραγωγοί του νησιού συγκεντρώθηκαν στις 11 π.μ. στην προκυμαία της Μυτιλήνης και απαίτησαν αγωνιστικά λύση στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω των εξευτελιστικών τιμών που επικρατούν και φέτος στην αγορά του λαδιού. Στη συγκέντρωση μίλησε εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των ελαιοπαραγωγών ο Σταύρος Σκοπελίτης.Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν το υποκατάστημα της ΑΤΕ μέχρι τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας του και αμέσως μετά κατευθύνθηκαν προς τη Νομαρχία, αποκλείοντας την προκυμαία της Μυτιλήνης για δύο ώρες. Εξω από το κτίριο της Νομαρχίας πέταξαν ελιές, δείχνοντας έτσι την αγανάκτησή τους για τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν οδηγηθεί.

Οι ελαιοπαραγωγοί της Λέσβου διεκδικούν στήριξη των τιμών παραγωγού, άμεση καταβολή των χρημάτων σε όσους παρέδωσαν το λάδι στην παρέμβαση, άμεση και χαμηλότοκη χρηματοδότηση της "Ελαιουργικής", για να μπορεί να παρεμβαίνει στη συγκέντρωση του λαδιού, αλλά και τη χρηματοδότηση του ΟΤΑ για την εκτέλεση έργων αγροτικής οδοποιίας.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης οι ελαιοπαραγωγοί έδωσαν την αγωνιστική υπόσχεση ότι θα επανέλθουν άμεσα με νέο συλλαλητήριο, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί και με τη φημολογούμενη επίσκεψη του υπουργού Γεωργίας στο νησί.

Στην Αρτα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες και οι αγροτοκτηνοτρόφοι του Νομού Αρτας,με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, διαμαρτυρόμενοι για την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης που οξύνει τα προβλήματά τους και τους οδηγεί στον αφανισμό.

Εκατοντάδες αγωνιζόμενοι αγροτοκτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν στις 10.30 π.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο Αρτας και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στον κεντρικό δρόμο της πόλης. Αφού απέκλεισαν συμβολικά για μισή ώρα το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, κατευθύνθηκαν προς τη νομαρχία, όπου παρέδωσαν στο νομάρχη το ψήφισμα της συγκέντρωσης.

Ο πρόεδρος της ΟΑΣ Ν. Αρτας Νίκος Γιαννούλης δήλωσε στο "Ρ": "Η αντιαγροτική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, στα πλαίσια των εντολών των επιτελείων των Βρυξελλών, επιδεινώνει συνεχώς την κατάσταση. Οι συνέπειες για τους μικρομεσαίους αγρότες είναι δραματικές, καθώς τα προβλήματά τους οξύνονται συνεχώς, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό. Οι αγρότες της Αρτας δηλώνουν την αγανάκτησή τους γι' αυτή την κατάσταση και δηλώνουν πως αν δε λυθούν τα προβλήματα και δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους, θα συνεχίσουν με δυναμικότερες μορφές αγώνα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ