Κυριακή 21 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία

Ψυχρός πόλεμος με άλλα μέσα

Ανοιχτή επιστολή προς τονκαγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κύριο Γκέρχαρντ Σρέντερ

Κύριε καγκελάριε,

Ηδη έχουν περάσει οι πρώτες 100 μέρες "χάριτος" προς την κυβέρνησή σας. Μιας κυβέρνησης σοσιαλδημοκρατών / πρασίνων, που πολλοί πίστεψαν ότι θα άλλαζε κάτι - αν όχι πολλά - στην πολιτική ζωή της Γερμανίας. Δυστυχώς διαπιστώνεται ότι ούτε στα θέματα Δικαιοσύνης - σε σχέση με τη γερμανική "ενότητα" και το άγριο πολιτικό και ιδεολογικό κυνηγητό κατά των πολιτών της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας (ΓΛΔ) δε γίνεται τίποτα.

Παραβιάζοντας τη Συνθήκη Ενότητας διαπιστώνουμε ότι η ΓΛΔ έχει στην ουσία καταβροχθιστεί από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας (ΟΔΓ) εδώ και χρόνια, κατασυκοφαντώντας την ιστορία της ανεξάρτητης και κυρίαρχης αυτής χώρας, της ΓΛΔ, πάνω από 60.000 πολίτες της, βρίσκονται στη διαδικασία ανακρίσεων, μηνύσεων, δικών και καταδίκων, γιατί υπερασπίστηκαν τους νόμους του κράτους τους και την εδαφική ακεραιότητα της ΓΛΔ. Το παλιό μίσος ενάντια στη ΓΛΔ ή όπως την αποκαλούσατε "Σοβιετική ζώνη κατοχής (SBZ) ", "απέναντι", "η άλλη πλευρά", "η άλλη Γερμανία", "Ανατολική Γερμανία", βρήκε τώρα το πραγματικό του πρόσωπο, που είναι ο ωμός ρεβανσισμός. Το μίσος των κυρίαρχων κύκλων της ΟΔΓ (και όχι μόνο), είναι τόσο μεγάλο που φτάνει να ωθεί δικαστήρια, όπως αυτό της Λιψίας, το οποίο ενοχοποίησε την 79χρονη δικαστή Τζεντρέτζκι Αϊζερμανότι πριν από 47 χρόνια και σαν επαγγελματίας δικαστής, είχε εγκρίνει αποφάσεις στρατοδικείων κατά εγκληματιών πολέμου, που είχαν βρεθεί ένοχοι για μαζικές δολοφονίες Εβραίων πολιτών, από χώρες όπως η Γαλλία, η Τσεχοσλοβακία, η ΕΣΣΔ, καθώς και από στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως τα Αουσβιτς, Μπούχενβαλντ, Νταχάου κ. ά. Ετσι και με αυτόν τον τρόπο, τη δίκη και καταδίκη της δικαστή Τζεντρέτζκι Αϊζερμαν και του 88χρονου αντιφασίστα δικαστή Οτο Γίργκενςπροσπαθεί η ΟΔΓ μετά το τέλος του πολέμου, παραβιάζοντας κάθε πνεύμα δικαίου, ακόμα και τον καταστατικό χάρτη της Νυρεμβέργης, να αμνηστευτούν και να αθωωθούν όλοι οι ναζί εγκληματίες πολέμου.

  • Μαζικές είναι και οι απολύσεις, ακόμα και απλών εργατών. Εχει πέσει πάνω τους η "κατάρα" του "Μπερούσφερμπότ" (ένα είδος απαγόρευσης ανάληψης εργασίας, για πολιτικούς λόγους). Οι συλλήψεις και προφυλακίσεις είναι καθημερινό φαινόμενο. Εκατοντάδες είναι ήδη οι καταδικασμένοι με βαριές ποινές και υψηλά πρόστιμα. Και όλα αυτά, επειδή ήταν νομοταγείς πολίτες της ΓΛΔ.
  • Ξεχνάτε όμως, κύριε ομοσπονδιακέ καγκελάριε, ότι η Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία ήταν μια δημιουργία της ανάγκης της εποχής. Πρώτες ήταν οι τρεις δυτικές δυνάμεις (ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Γαλλία) που σε στενή συνεργασία με το αντιδραστικότερο κομμάτι του γερμανικού κεφαλαίου, ίδρυαν το Μάη του 1949 την ΟΔ Γερμανίας. Από την άλλη μεριά, της ΕΣΣΔ, δεν υπήρξε αντίδραση. Μόνο όταν η ΟΔ Γερμανίας άρχισε τις διαπραγματεύσεις προσχώρησης στο ΝΑΤΟ τότε μόνο δόθηκε το δικαίωμα στο ανατολικό κομμάτι της Γερμανίας να δημιουργήσει τη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία. Πρώτη προσχώρησε στο ΝΑΤΟ η ΟΔΓ και αρκετά αργότερα η ΓΛΔ υπέγραψε το σύμφωνο της Βαρσοβίας.

130 χώρες είχαν αναγνωρίσει τη ΓΛΔ, καθώς και αρκετοί διεθνείς οργανισμοί όπως ο ΟΗΕ. Τρεις χώρες τότε είχαν αρνηθεί την αναγνώριση, η Παραγουάη, το Ισραήλ και η Ν. Αφρική. Ακόμα και η ΟΔΓ την είχε αναγνωρίσει σαν μια χώρα ανεξάρτητη και κυρίαρχη, με δικό της Δίκαιο και νομοθεσία. Ετσι κανένας δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι η ΓΛΔ φέρνει την ευθύνη της διάσπασης του παλιού ενιαίου γερμανικού κράτους. Αυτό το κράτος προστάτευαν, αυτούς τους νόμους εφάρμοζαν και τηρούσαν οι πολίτες της χώρας αυτής, που εσείς σήμερα δικάζετε και καταδικάζετε. Αυτές είναι κάποιες από τις πολλές αλήθειες που οι κυρίαρχοι κύκλοι της ενσωμάτωσης της ΓΛΔ από την ΟΔΓ δε θέλουν να θυμούνται. Αλλά δεν έχει περάσει τόσος πολύς καιρός, από τον Ιούνιο του 1989 που ο Εγκον Κρεντζ, σαν αντιπρόεδρος της ΓΛΔ γινόταν δεκτός από την κυβέρνηση της Βόννης, με όλες τις επίσημες τιμές, που άρμοζαν σε έναν αντιπρόεδρο ενός κυρίαρχου κράτους.

Κύριε ομοσπονδιακέ καγκελάριε, το παράδοξο είναι ότι εμείς οι Ελληνες που ζήσαμε δικτατορίες και πραξικοπήματα, είχαμε πάντα την ηθική και υλική συμπαράσταση και από την ΟΔ Γερμανίας και από τη ΓΛ Δημοκρατία. Επειδή λοιπόν ο βαθμός αλληλεγγύης συμπαράστασης και βοήθειας από τη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία ήταν μεγαλύτερος, γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, ζητάμε σήμερα να σταματήσει το κυνήγι μαγισσών σε βάρος πολιτών της ΓΛΔ με νόμους και δίκαιο που ίσχυε και ισχύει σε ένα άλλο κράτος, την ΟΔΓ, για πράξεις που στη χώρα τους, τη ΓΛΔ, δεν ήταν ούτε παράπτωμα. Αλήθεια το ότι στρατιώτες, συνοριακοί φρουροί της ΓΛΔ που πυροβολήθηκαν από σφαίρες που ήρθαν από τη δυτική πλευρά (ΟΔΓ) δεν είναι αξιόποινη πράξη; Ξέρετε πόσο μεγάλη είναι η λίστα με τα ονόματα των συνοριακών φρουρών της ΓΛΔ; Αλλωστε υπάρχει στη συνθήκη επανένωσης η φράση: "Κανείς δεν μπορεί να διωχτεί για πράξεις που στη ΓΛΔ δεν ήταν παράνομες και αξιόποινες".

Ποτέ και κανείς δεν έχει αποδεχτεί ότι η ΓΛΔ είναι μια "περιοχή" της ΟΔΓ, για να μπορεί έτσι να ισχύσει η νομοθεσία της ΟΔΓ στα εδάφη της ΓΛΔ. Δεν καταλαβαίνετε ότι προσπαθώντας να τιμωρήσετε έναν ολόκληρο λαό, συνεχίζεται με δική σας ευθύνη ο ψυχρός πόλεμος με αλλιώτικα μέσα;

Αν θέλετε πραγματικά να μείνετε γνωστός και μετά τη διακυβέρνηση της χώρας από εσάς, και να περάσετε στη σύγχρονη γερμανική ιστορία, σαν ο καγκελάριος της γερμανικής ενότητας, τότε δώστε ένα τέλος σε όλα αυτά τα ψυχροπολεμικά, κλείνοντας τα αυτιά σας στις σύγχρονες Κασσάνδρες και ας αφήσουμε τις νεότερες γενιές και τους ιστορικούς να γράψουν ανεπηρέαστα τη "Μεταπολεμική Γερμανική Ιστορία".

Με πολλή εκτίμηση

Σωκράτης ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ