Σάββατο 27 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Αμεσα να απελευθερωθεί ο Οτσαλάν

Ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης στον Οτσαλάν και τον αγώνα του κουρδικού λαού, καθώς και καταδίκης των κυβερνητικών χειρισμών, της υποκρισίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της εγκληματικής εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, εξέδωσε στην προχτεσινή του συνεδρίαση το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας.

Το ψήφισμα έχει ως εξής: "H σύλληψη και μεταφορά στην Τουρκία του Κούρδου αγωνιστή ηγέτη, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, έχει δημιουργήσει αίσθημα ντροπής και ταπείνωσης στον ελληνικό λαό. Παράλληλα τίθεται τεράστιο θέμα πολιτικής ευθύνης της ελληνικής κυβέρνησης για τους χειρισμούς της και την τραγική κατάληξη του θέματος.

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας ομόφωνα αποφασίζει και ζητά να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους όσοι εμπλέκονται.

Καταγγέλλει την υποκρισία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την εγκληματική εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, οι οποίες κρίνουν με δύο μέτρα και δυο σταθμά (Κοσσοβάροι - Κούρδοι).

Καταδικάζει την πολιτική της μυστικής διπλωματίας με συνεχείς εμπαιγμούς του ελληνικού λαού και μη αληθείς δηλώσεις, ακόμα και την επόμενη μέρα της σύλληψης του Οτσαλάν από τους Τούρκους.

Εκφράζει την πλήρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον κουρδικό λαό.

Καλούμε σε μια μεγάλη προσπάθεια για τη διεθνοποίηση και πολιτικοποίηση του κουρδικού ζητήματος.

Απαιτούμε το δικαίωμα του κουρδικού λαού στην ελευθερία και την άμεση απελευθέρωση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ