Σάββατο 27 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατακλυσμός από καταγγελίες για την παράδοση Οτσαλάν

Δεκάδες μέλη του ΔΣ του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσ/νίκης (ΒΕΘ), πρώην και νυν, με επιστολή προς τον πρωθυπουργό τονίζουν την αγανάκτηση για τη σύλληψη και παράδοση του ηγέτη των Κούρδων Α. Οτσαλάν.

Αισθήματα οργής και πόνου διακατέχουν τους απλούς πολίτες, γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και όλοι οι εταίροι της στην ΕΕ, αρνήθηκαν την παροχή ασύλου στον ηγέτη των Κούρδων. Είναι αυτή η πολιτική που, εκτός των άλλων, καταλήγει στην άρνηση ασύλου στον Α. Οτσαλάν και οδηγεί Ελληνες φαντάρους στη Βοσνία και το Κόσσοβο, για να υπηρετούν τους τυχοδιωκτισμούς του ΝΑΤΟ με κίνδυνο για την ειρήνη στα Βαλκάνια και την Ελλάδα. Αυτή η πολιτική πρέπει να αλλάξει, γιατί είναι πολιτική υποτέλειας, τραυματίζει το αίσθημα της αξιοπρέπειας και του πατριωτισμού του απλού Ελληνα πολίτη. Ο μόνος δρόμος είναι να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να οδηγηθεί η χώρα μας στις εκλογές τώρα, υπογραμμίζεται.

Η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο φυλακισμένο Κούρδο ηγέτη, συμμετέχοντας στη συναυλία συμπαράστασης που οργανώνεται τη Δευτέρα 1η Μαρτίου το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος με πρωτοβουλία των καλλιτεχνών.

Το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό του Κουρδιστάν και τον ηγέτη του Οτσαλάν. Καταδικάζει τις ενέργειες των υπευθύνων για την παράδοση του Κούρδου ηγέτη στην Τουρκία, δηλαδή την ελληνική κυβέρνηση, τους Αμερικάνους, το Ισραήλ και την ΕΕ που, εκτός των άλλων, στα πλαίσια της "νέας τάξης πραγμάτων" του ιμπεριαλισμού και της Συνθήκης Σένγκεν χαρακτηρίζουν ως τρομοκρατία τον αγώνα κάθε λαού για Ελευθερία, Δημοκρατία, και Πρόοδο εφαρμόζοντας δύο μέτρα και δύο σταθμά, όταν πρόκειται για το Κόσσοβο, την Κύπρο και το Κουρδιστάν.

Το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ απαιτεί μέτρα για τη σωτηρία του Α. Οτσαλάν και ανακοινώνει ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση πλατιάς σύσκεψης συνδικαλιστικών και μαζικών φορέων του νομού την ερχόμενη Τετάρτη, 3 Μάρτη, ώρα 7μ.μ. στον Οίκο Χίου Διδασκάλου για την οργάνωση της αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό.

Το σωματείο Εργαζομένων δήμου Ελληνικού υπογραμμίζει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που δίνει εξετάσεις στις ΗΠΑ και τα αφεντικά της ΕΕ με την παράδοση του Οτσαλάν και καλεί τους εργαζόμενους της πόλης να αναπτύξουν κίνημα αλληλεγγύης στους Κούρδους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσπιών τονίζει ότι η διεθνής συνωμοσία, που εμφανίστηκε με τη συμμετοχή της Ελλάδας για τη σύλληψη του Κούρδου ηγέτη, προκαλεί αισθήματα ντροπής και αγανάκτησης σε όλο τον ελληνικό λαό και στους δημότες. Η δημοτική αρχή και οι δημότες ενώνουν τη φωνή διαμαρτυρίας για τη σωτηρία του Οτσαλάν.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ευδήλου Ικαρίας καταδικάζει την κυβέρνηση, τονίζοντας το αποκρουστικό πρόσωπο των ΗΠΑ και της ΕΕ σχετικά με τις εξελίξεις, την παράδοση του Οτσαλάν. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους Κούρδους και τον ηγέτη τους και τονίζει πως η παγκόσμια κινητοποίηση μπορεί και πρέπει να σώσει τον Α. Οτσαλάν.

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ζωγράφου με απόφαση του ΔΣ συμπαραστέκονται στον αγώνα των Κούρδων και απαιτούν την απελευθέρωση του ηγέτη τους. Καταγγέλλουν τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και την ελληνική κυβέρνηση για τη βάναυση μεταχείριση κάθε απελευθερωτικού επαναστατικού κινήματος.

Ολόκληρη η "πολιτισμένη" Δύση προσανατολισμένη στις μπίζνες και τα κριτήρια της ΟΝΕ δε βρήκε ένα κομμάτι γης να προστατεύσει τον ηγέτη του κουρδικού λαού, τον οποίο παρέδωσαν στους δημίους του, τονίζει ανακοίνωση του συλλόγου Εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας που καταγγέλλει την παράδοση του Οτσαλάν. Καταγγέλλουμε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και την ελληνική κυβέρνηση και τις ΗΠΑ. Εκφράζουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στους Κούρδους ζητώντας τη σωτηρία του Οτσαλάν.

Αμεση απελευθέρωση του Οτσαλάν ζητά το ΔΣ της Ενωσης Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Αθηνών, το οποίο θεωρεί συνυπεύθυνη την κυβέρνηση για τις αρνητικές εξελίξεις σχετικά.

Η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας και περιχώρων καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση για εγκληματική ευθύνη της στην παράδοση του Οτσαλάν. Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε το ΔΣ του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας - Κορυδαλλού.

Το ΔΣ ΣΔΟ ΤΕΙ Χαλκίδας τονίζει με ψήφισμά ότι έχει γίνει πλέον καθαρό πως η κυβέρνηση που δεν εκφράζει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, έχει καταντήσει επικίνδυνη για τα συμφέροντα του λαού και της χώρας. Καταδικάζει την αντιλαϊκή πολιτική της και την παράδοση του Οτσαλάν και ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης.

Το νεοεκλεγμένο ΔΣ της Ενωσης Υπαλλήλων του Κρατικού Θεραπευτηρίου - Κέντρου Υγείας Λέρου,επισημαίνει ότι ο λαός με αφορμή τα τελευταία γεγονότα κινητοποιείται, αποδεικνύοντας ότι εκτός από την ΟΝΕ υπάρχει και ο δρόμος της αξιοπρέπειας και του αγώνα. Αποφασίζει να καταθέσει συμβολικό ποσό υπέρ του αγώνα του κουρδικού λαού.

Ανακοίνωση καταδίκης της κυβέρνησης και συμπαράστασης στους Κούρδους και τον ηγέτη τους εξέδωσε και το παράρτημα Εξαρχείων - Νεάπολης - Κολωνακίου της ΠΕΑΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ