Σάββατο 27 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΣΑΛΑΝ
"Ουδέν νεώτερον" από τον Ευάγγ. Γιαννόπουλο

Μια ώρα περίπου κράτησε η "ανάκριση" του υπουργού Δικαιοσύνης από τους εισαγγελείς Πρωτοδικών Βασ. Πλιώτα και Ιω. Σακελλάκο,που τον επισκέφθηκαν χτες το μεσημέρι στο γραφείο του, ζητώντας του εξηγήσεις για τις δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, σύμφωνα με τις οποίες ο ταγματάρχης της ΕΥΠ Σάββας Καλεντερίδης "είναι πράκτορας της ΜΟΣΑΝΤ". Αλλά τίποτα δεν πρόσθεσε ουσιαστικά στην προκαταρκτική έρευνα, που διενεργείται για την απόδοση ποινικών ευθυνών σε μη πολιτικά πρόσωπα σχετικά με την υπόθεση Οτσαλάν, αφού ο Ευάγγ. Γιαννόπουλος περιορίστηκε να επαναλάβει ότι τέτοιες φήμες κυκλοφορούσαν για τον Καλεντερίδη μεταξύ ανώτατων υπαλλήλων της ΕΥΠ και τίποτα περισσότερο. Δεν αποκάλυψε, δηλαδή, τα άτομα που διέδιδαν τις "φήμες", ώστε να κληθούν να καταθέσουν και να παρουσιάσουν, αν έχουν, ενοχοποιητικά στοιχεία για τον εν λόγω ταγματάρχη, ο οποίος είχε συνοδεύσει τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν στο Ναϊρόμπι. Πάντως, η εξέταση του τελευταίου, σήμερα ή μέσα στις επόμενες μέρες, κρίνεται απαραίτητη από τους εισαγγελείς.

Στα πρόσωπα που θα κληθούν, επίσης, να καταθέσουν περιλαμβάνονται οι τρεις συνεργάτριες του Α. Οτσαλάν και ο τέως πρέσβης της Ελλάδας στην Κένυα Γ. Κωστούλας.

Χτες προσήλθαν στα γραφεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και κατέθεσαν ως μάρτυρες ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Σωκρ. Κοσμίδης,ο διοικητής Κρατικής Ασφάλειας Π. Ρουμπής και ο αερολιμενάρχης Κέρκυρας κ. Σκιαδόπουλος.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η εισαγγελική έρευνα για τους εμπλεκόμενους ιδιώτες στην υπόθεση Οτσαλάν παρατάθηκε γι' άλλες τρεις μέρες, με απόφαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Γ. Κολιοκώστα,προκειμένου να καταστεί δυνατή η λήψη όλων των αναγκαίων μαρτυρικών καταθέσεων, ώστε να προχωρήσει με ασφάλεια ο επιμερισμός ποινικών ευθυνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ