Παρασκευή 5 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Η νεολαία καταδικάζει το σύγχρονο ραγιαδισμό

Κάλεσμα προς τη νεολαία και το λαό να καταδικάσουν το σύγχρονο ραγιαδισμό της κυβέρνησης σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς ιμπεριαλιστές, απηύθυνε ο Γ. Πετρόπουλος, οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, μιλώντας χτες σε εκδήλωση - συζήτηση στην ΑΣΟΕΕ για τη "νέα τάξη πραγμάτων"

Μήνυμα αντίστασης και αγώνα ενάντια στους μηχανισμούς καταστολής των απελευθερωτικών κινημάτων, των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, καθώς και της ενδυνάμωσης του φιλειρηνικού κινήματος και των δεσμών αλληλεγγύης με τους αγωνιζόμενους λαούς, απηύθυνε ο Γρηγόρης Πετρόπουλος,οργανωτικός γραμματέας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Μιλώντας χτες, σε εκδήλωση των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ), με θέμα: "Το δράμα του κουρδικού λαού, οι ιμπεριαλιστικές βλέψεις και η Νέα Τάξη Πραγμάτων", τόνισε ότι η υπόθεση Οτσαλάν αποτελεί συνέχεια της γενοκτονίας του κουρδικού λαού το 1991 και που, όπως είπε, οφείλεται σε αυτό που όλοι σήμερα βιώνουμε: τη "νέα τάξη πραγμάτων", επισημαίνοντας: "Αυτοί που ευθύνονται για το δράμα αυτό είναι οι ίδιοι που ευθύνονται για το αιματοκύλισμα των λαών της Βοσνίας, του Ιράκ, για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που λιμοκτονούν σ' όλη τη Γη. Είναι οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές", καλώντας τη νεολαία και όλο το λαό να καταδικάσει το σύγχρονο ραγιαδισμό της ελληνικής κυβέρνησης στους ιμπεριαλιστές και το μεγάλο κεφάλαιο.

Αναφερόμενος στο ρόλο του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και το διαιτητικό του ρόλο στο Αιγαίο, ο Γ. Πετρόπουλος μίλησε για "κυβερνητική υποκρισία", απέναντι στο κουρδικό ζήτημα, τη στιγμή που, όπως είπε, ο υπουργός Εξωτερικών υπέγραψε στη Γερμανία το "πλαίσιο δημοκρατικών αρχών" της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που στόχο έχει την εξάρθρωση των απελευθερωτικών κινημάτων και ιδιαίτερα του ΡΚΚ.

Χαρακτήρισε δε απάτη και ντροπή τα όσα ακούγονται περί δίκαιης δίκης του Οτσαλάν από την Τουρκία, τονίζοντας ότι οι λαοί και οι ηγέτες απελευθερωτικών κινημάτων δε δικάζονται και κάλεσε τη νεολαία και το λαό να εντείνουν την αλληλεγγύη τους στον αγωνιζόμενο κουρδικό λαό και να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας για την απελευθέρωση του Οτσαλάν.

Σήμερα οι ΠΚΣ Παιδαγωγικής πραγματοποιούν εκδήλωση - συζήτηση για τη "νέα τάξη πραγμάτων" στο Χημείο (Ναυαρίνου) στις 11 π.μ., ενώ τη Δευτέρα οι ΠΚΣ Νομικής πραγματοποιούν ανάλογη εκδήλωση στη Νομική στη 1 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ