Παρασκευή 5 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
Δέσμια της υποτακτικής πολιτικής της η κυβέρνηση

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ σε Παύλο και Ορχομενό, στη Βοιωτία

Στα πλαίσια της Πολιτικής και Οικονομικής Εξόρμησης, ενόψει των ευρωεκλογών, περιόδευσε χτες στον Παύλο και τον Ορχομενό ο Βαγγέλης Μπούτας,βουλευτής του ΚΚΕ, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της ΝΕ Βοιωτίας του Κόμματος. Ο κομμουνιστής βουλευτής έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους, οι οποίοι με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την ομιλία του και συμμετείχαν στη συζήτηση που έγινε.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Οτσαλάν, ο Β. Μπούτας τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έπαιξε ρόλο καταδότη, δέσμια της υποτακτικής πολιτικής της και σε συνεργασία με τους Αμερικάνους και την Ευρωπαϊκή Ενωση παρέδωσε τον ηγέτη του κουρδικού λαού στις τουρκικές αρχές. Το μόνο που έχουν να κάνουν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός είναι να παραιτηθούν και να προκηρυχτούν άμεσα βουλευτικές εκλογές. Κατάγγειλε, επίσης, τη συμμετοχή της χώρας μας στην αμερικανοΝΑΤΟική επέμβαση στα Βαλκάνια, που σκοπό έχει το διαμελισμό της ΝΟ Γιουγκοσλαβίας και τη δημιουργία κλίματος αποσταθεροποίησης, με άμεσο ορατό κίνδυνο ο πόλεμος να μεταφερθεί και πιο νότια.

Οσον αφορά την άσχημη οικονομική θέση στην οποία βρίσκονται τα αγροτικά νοικοκυριά, ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι οφείλονται στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, η οποία εφαρμόζει κατά γράμμα τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Κοινή Αγροτική Πολιτική και την "Ατζέντα 2000", που στόχο βέβαια έχουν το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και τη δημιουργία μιας νέας κάστας τσιφλικάδων.

Τέλος, ο Β. Μπούτας τόνισε ότι η λαϊκή παρέμβαση μπορεί να ανοίξει το δρόμο σε εξελίξεις ενάντια στις πολυεθνικές, στο ΝΑΤΟ, στην ΟΝΕ, για την εθνική ανεξαρτησία και την ειρήνη στην περιοχή. Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, οι γυναίκες, οι άνεργοι, που καθημερινά βιώνουν τις συνέπειες της ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν πρέπει να έχουν πια αυταπάτες για το ποιος είναι ο αντίπαλος σήμερα. Η αγανάκτηση και η οργή πρέπει να φουντώσουν και να γίνουν συνειδητή επιλογή του άλλου δρόμου, που έχει ανάγκη ο τόπος, παραμερίζοντας τα κόμματα του δικομματισμού και τις εφεδρείες τους, που προετοιμάζουν, ήδη, εκσυγχρονισμένα νέα δεσμά για το λαό σε κεντροαριστερή έκδοση. Και η ενίσχυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στις επερχόμενες εκλογές είναι εγγύηση γι' αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ