Παρασκευή 5 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ
Με στόχο την αλλαγή διοίκησης...

Ολοκληρώνεται σήμερα η ψηφοφορία των δημοσιογράφων για την εκλογή νέας διοίκησης στην Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Χτες πρώτη μέρα της ψηφοφορίας προσήλθαν και ψήφισαν 960 δημοσιογράφοι.

Οι εκλογές αυτές γίνονται σε μια περίοδο όπου τα προβλήματα του δημοσιογραφικού κόσμου έχουν οξυνθεί, εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, που πλήττει το ίδιο σοβαρά με όλους τους εργαζόμενους και τους δημοσιογράφους, αλλά και της ασυδοσίας των μεγαλοϊδιοκτητών των ΜΜΕ. Σοβαρές είναι οι ευθύνες της απερχόμενης πλειοψηφίας της διοίκησης Μανωλάκου, η οποία με τη συμβιβαστική - υποχωρητική τακτική και στάση της επέτρεψε τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην υποστηριζόμενη απ' αυτήν μεγαλοεργοδοσία να επιτίθενται και να αφαιρούν στοιχειώδη εργασιακά, ασφαλιστικά και οικονομικά δικαιώματα.

Ετσι, στις εκλογές αυτές αντιπαρατίθενται δύο αντίθετες λογικές και τακτικές: Εκείνη του συμβιβασμού και της υποχώρησης απέναντι στις αντιδημοσιογραφικές επιλογές, που χαρακτηρίζει την απερχόμενη πλειοψηφία της διοίκησης Μανωλάκου - Γαβαλά και η αναγκαία όσο ποτέ προοπτική της αγωνιστικής ανασυγκρότησης της ΕΣΗΕΑ, ώστε να συσπειρώσει τον κλάδο γύρω από τα τεράστια προβλήματα του και να αντεπιτεθεί αγωνιστικά για τη διεκδίκηση λύσεων υπέρ των εργαζομένων. Σ' αυτή την προοπτική της αγωνιστικής ανασυγκρότησης της ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους η "Δημοσιογραφική Αγωνιστική Συνεργασία",ζητώντας να υπερψηφίσουν τους υποψηφίους που στηρίζει για το ΔΣ και τα άλλα όργανα της Ενωσης.

Συγκεκριμένα η "Δημοσιογραφική Αγωνιστική Συνεργασία", εκτός των υποψηφίων για το ΔΣ, στηρίζει για το προεδρείο της Ενωσης την υποψηφιότητα του αγωνιστή δημοσιογράφου Νίκου Καραντηνού για τη θέση του Α αντιπροέδρου και την υποψηφιότητα του συναδέλφου Μ. Μαθιουδάκη για τη θέση του γενικού γραμματέα της Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ