Παρασκευή 5 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να απελευθερωθεί ο Οτσαλάν

Ανακοίνωση καταδίκης της γκανγκστερικής απαγωγής του Κούρδου ηγέτη, από την Ενωση Λιμενεργατών Αυστραλίας

"Τα μέλη της Ενωσης Λιμενεργατών Αυστραλίας καταδικάζουν την γκανγκστερική απαγωγή του ηγέτη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ), Αμπντουλάχ Οτσαλάν, από την πρωτεύουσα της Κένυας, Ναϊρόμπι.

Ο κουρδικός λαός αγωνίζεται για το αναφαίρετο δικαίωμά του να έχει τη δική του γλώσσα και κουλτούρα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ευκαιρία να ζει εν ειρήνη. Τρομοκράτες είναι οι Τούρκοι σοβινιστές που έχουν εξαπολύσει έναν πόλεμο γενοκτονίας κατά του κουρδικού λαού, σκοτώνοντας χιλιάδες ανθρώπους συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, και καταστρέφοντας ολοκληρωτικά τα χωριά και τα σπίτια τους τα τελευταία 15 χρόνια.

Είναι η σοβινιστική τουρκική κυβέρνηση που θα πρέπει να καταδικαστεί από την υφήλιο για τις επιθέσεις αυτές κατά του κουρδικού λαού αλλά και για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις βαρβαρικές παραβιάσεις των δικαιωμάτων του κουρδικού λαού.

Μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου οι δυτικές δυνάμεις υποσχέθηκαν στον κουρδικό λαό μια ανεξάρτητη πατρίδα, παρ' όλα αυτά αναίρεσαν τους λόγους τους και διχοτόμησαν τα κουρδικά εδάφη ανάμεσα στην Τουρκία, το Ιράν, το Ιράκ και τη Συρία. Υπάρχουν περίπου 30 εκατομμύρια Κούρδοι που ποτέ δε σταμάτησαν τον αγώνα τους για αυτοδιάθεση και αναγνώριση των φυσικών προσδοκιών τους.

Η απαγωγή του Κούρδου ηγέτη από την Κένυα, που πραγματώθηκε με τη συνενοχή των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, του Ισραήλ και με τη συνεργασία των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Κένυας, είναι μια κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου. Γι' αυτό το λόγο καταδικάζουν εξίσου αυτές τις κυβερνήσεις για τη συμμετοχή τους στη συνωμοσία για την παράδοση του Κούρδου αγωνιστή στη φασιστική τουρκική σπείρα που βρίσκεται τώρα στην εξουσία στην Τουρκία.

Απαιτούμε:

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΜΠΝΤΟΥΛΑΧ ΟΤΣΑΛΑΝ. ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΒΙΑΙΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΡΟΜΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ.

Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε οποιαδήποτε δράση κρίνεται αναγκαία ώστε να υποστηρίξουμε αυτές τις απαιτήσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ