Κυριακή 14 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
"ΟΧΙ"
στη νέα κατοχή ΝΑΤΟικών στρατιωτικών δυνάμεων

Το πατριωτικό κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ είναι για σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Λιτόχωρο, όπου θα συναντηθούν αγωνιστές από όλη τη χώρα

Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στο Λιτόχωρο, οι αγωνιστές της ειρήνης δηλώνουν, για άλλη μια φορά, ένα αγωνιστικό ΟΧΙ στην καινούρια κατοχή, που είναι σε εξέλιξη στα λιμάνια της χώρας από τις ΝΑΤΟικές στρατιωτικές δυνάμεις. Οι ξένοι φονιάδες των λαών, που έχουν κατακλύσει την Κεντρική Μακεδονία και προωθούνται προς την ΠΓΔΜ, πρόκειται, με την παρουσία τους, να εκβιάσουν τη γειτονική Γιουγκοσλαβία να δεχτεί την κατοχή τους, στις συζητήσεις που αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο στη Γαλλία. Σε περίπτωση που η Γιουγκοσλαβία επιμείνει να θέλει να είναι κυρίαρχος στα εδάφη της, τα στρατεύματα αυτά θα χρησιμεύσουν σε πιθανή άμεση επέμβαση.

Στο αγωνιστικό πατριωτικό κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ, έχουν ανταποκριθεί, ήδη, δεκάδες Παραρτήματα Ειρήνης και άλλοι μαζικοί φορείς, που δεν μπορούν να ανεχτούν τη ΝΑΤΟική κατοχή στα χώματά μας. Οι Θεσσαλονικείς θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί από το άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ από την Αθήνα και τον Πειραιά πούλμαν ξεκινούν από τις 6 το πρωί από την πλατεία Κάνιγγος και την πλατεία Κοραή, αντίστοιχα.

Οι Ελληνες αγωνιστές της ειρήνης δεν μπορούν να "χωνέψουν" τη συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης στο διεθνές έγκλημα, που γίνεται σε βάρος ενός γειτονικού λαού. Σα να μην έφτανε το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση άφησε "διάπλατες τις πόρτες" για να περάσει ο ΝΑΤΟικός κατακτητής μέσα από τη χώρα μας, ταυτόχρονα, βεβαιώνει σε όλους τους τόνους την προθυμία της να συμμετάσχει με Ελληνες στρατιώτες στην εκστρατεία. Με αυτές τις πρακτικές, όχι μόνο παράδοσης, αλλά και συμμετοχής στο έγκλημα, η ελληνική κυβέρνηση βάζει τη χώρα σε σοβαρούς, απρόβλεπτους κινδύνους, που αφορούν την κατάσταση των συνόρων και την ειρήνη στην περιοχή.


ΣΕΛ.  46   -   47

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ