Τρίτη 16 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Β' ΓΥΡΟΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ
Εκλέχτηκαν οι υποστηριζόμενοι από τη ΔΑΣ

Την πρόθεση του κλάδου να ακολουθήσει η ΕΣΗΕΑ μια άλλη αγωνιστική πορεία ανασυγκρότησης και διεκδίκησης για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων των δημοσιογράφων, σηματοδοτούν τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εκλογών στην Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Ετσι, αφού στον πρώτο γύρο καταδικάστηκε η συμβιβαστική, υποχωρητική τακτική της απερχόμενης διοίκησης Μανωλάκου - Γαβαλά, προέδρου και α' αντιπροέδρου αντίστοιχα που καταψηφίστηκαν και απέτυχαν να επανεκλεγούν, στις επαναληπτικές, η πλειοψηφία των δημοσιογράφων, εκφράζοντας την ανησυχία του κλάδου για τα όσα μεθοδεύονται από την κυβέρνηση και τους διαπλεκόμενους μεγαλοϊδιοκτήτες των ΜΜΕ, ενίσχυσε τις δυνάμεις εκείνες που παλεύουν για την αγωνιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων, αλλά και για την αποκατάσταση του κύρους του δημοσιογραφικού επαγγέλματος ενάντια στα εκφυλιστικά φαινόμενα κιτρινισμού και, γενικά, της ασυδοσίας των διαπλεκομένων συμφερόντων στο χώρο των ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, στις επαναληπτικές εκλογές επανεκλέχτηκε πανηγυρικά ο παλαίμαχος αγωνιστής δημοσιογράφος Νίκος Καραντηνός στη θέση του α' αντιπροέδρου και ο συνάδελφος Μανόλης Μαθιουδάκης γενικός γραμματέας της Ενωσης. Και οι δύο υποστηρίχτηκαν από τη "Δημοσιογραφική Αγωνιστική Συνεργασία". Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ εκλέχτηκε ο Ν. Κιάος και ταμίας ο Δ. Λεβεντάκος,ενώ από τον πρώτο γύρο είχε εκλεγεί β αντιπρόεδρος ο Π. Σόμπολος.Στον πρώτο γύρο των εκλογών, ως γνωστόν, εκλέχτηκαν και τα υπόλοιπα 6 μέλη του ΔΣ της Ενωσης.

Στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό επανεκλέχτηκε πρόεδρος η συνάδελφος Ελένη Τράιου όπως και ο Εμ. Γαρυφαλλάκης, οι οποίοι υποστηρίχτηκαν από τη "Δημοσιογραφική Αγωνιστική Συνεργασία". Στο δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο επανεκλέχτηκε πρόεδρος ο Γ. Βούλτεψης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ