Τρίτη 16 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΣ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑΣ ΔΕΛΛΗ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Οι μαθητές δε σκύβουν το κεφάλι

- Πώς ανταποκρίνονται οι μαθητές στο κάλεσμα των Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων Αθήνας και Πειραιά για το συλλαλητήριο στις 18 του Μάρτη, στα Προπύλαια;

- Οι μαθητές έχουν ήδη ενημερωθεί για το συλλαλητήριο της Πέμπτης και έχει ήδη τεθεί σαν θέμα στις γενικές συνελεύσεις τους, ενώ μερικά σχολεία έχουν πάρει ήδη αποφάσεις για τη συμμετοχή τους. Πιστεύουμε, ότι θα είναι ένα ακόμα μεγάλο συλλαλητήριο και μια μαχητική αγωνιστική πορεία. Το συλλαλητήριο της Πέμπτης στα Προπύλαια, είναι μια απάντηση των μαθητών προς τον υπουργό Παιδείας και σε όλους εκείνους που θέλουν να πιστεύουν ότι οι μαθητές επέστρεψαν στα σχολεία νικημένοι και με σκυμμένο το κεφάλι. Τους απαντάμε λοιπόν, ότι οι μαθητές όχι μόνο δε σκύβουν το κεφάλι, αλλά μέσα στις τάξεις τους συζητάνε και προβληματίζονται πάνω στις διατάξεις του νόμου 2525/97 και συζητούν ακόμα πιο αποφασιστικά για την πορεία των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων. Κάτι άλλωστε που θα φανεί και από τη μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο, γιατί ο πανελλαδικός συντονισμένος αγώνας των μαθητών ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, σε καμία περίπτωση δεν έληξε.

- Πώς διαμορφώνονται οι στόχοι που βάζει το μαθητικό κίνημα από δω και μπρος;

- Οι στόχοι μας δεν έχουν αλλάξει, εξακολουθούν να παραμένουν οι ίδιοι που είχαμε και πριν από τρεις μήνες όταν ξεκίνησαν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας. Ζητάμε την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 2525/97 και 2640/98, την αποσύνδεση του λυκείου με την εισαγωγή στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλους. Ζητάμε, ένα σύγχρονο σχολείο που να σου δίνει τα απαραίτητα εφόδια για μια σύγχρονη ζωή. Αμεση επιδίωξή μας είναι η κατάργηση των εξετάσεων στη Β Λυκείου και πάνω από όλα να μη γίνουν φέτος. Και αν νομίζει ο κ. Αρσένης ότι θα γίνουν φέτος, είναι γελασμένος.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας, με συλλαλητήρια, μαθητικά μπλόκα και ό,τι άλλο αποφασίσουν τα τοπικά Συντονιστικά Αγώνα και οι γενικές συνελεύσεις των μαθητών.

- Τι λένε οι μαθητές για το πρόγραμμα αναπλήρωσης των διδακτικών ωρών του υπουργείου, αλλά και για τις εξετάσεις της Β Λυκείου από τις οποίες εξαιρούνται οι μαθητές των τμημάτων Διεθνούς Απολυτηρίου των ιδιωτικών σχολείων;

- Ξέρουμε ότι το πρόγραμμα αυτό είναι εξοντωτικό, το έχουμε δηλώσει αρκετό καιρό πριν. Με τα συνεχή 7ωρα, μαθήματα τα Σάββατα και μέσα στις διακοπές Πάσχα, οι μαθητές έχουν καταλάβει ότι δεν πρόκειται να αναπληρωθούν οι ώρες, αλλά είναι ένα είδος τιμωρίας του υπουργείου, για τις αγωνιστικές μαθητικές κινητοποιήσεις, το προηγούμενο διάστημα. Αλλωστε, σε μερικά σχολεία δεν έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα αναπλήρωσης, ενώ σε κάποια άλλα αντί για μάθημα, γίνεται συζήτηση με τους καθηγητές.

Οσον αφορά τις εξετάσεις της Β Λυκείου, οι μαθητές καταδικάζουν τις διακρίσεις ανάμεσα στα παιδιά της εργατικής τάξης που αγωνίζονται μέσα από συνεχείς εξετάσεις να βγάλουν το Λύκειο και να πάρουν το απολυτήριο και εκείνων που φοιτούν σε ιδιωτικά και πληρώνουν για να πάρουν το "Ιντερνάσιοναλ Μπακαλορεά" (σ. σ. Διεθνές Απολυτήριο) που θεωρείται ισότιμο του εθνικού απολυτηρίου, και εκτός αυτού να εξαιρούνται και από τις εξετάσεις στη Β Λυκείου.

Χ. Κ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την επόμενη βδομάδα οι ανακοινώσεις για το Λύκειο(2019-03-07 00:00:00.0)
Παρατάσεις και στις ενδοσχολικές εξετάσεις(2012-05-25 00:00:00.0)
Εξαφάνιση του μορφωτικού περιεχομένου και διαφοροποίηση(2012-02-03 00:00:00.0)
Λύκειο διαφοροποίησης προσανατολισμένο στην πρόσβαση(2012-02-02 00:00:00.0)
Μειώθηκαν οι αριστούχοι και η «αποτυχία»(2002-04-03 00:00:00.0)
Το σκληρότερο σύστημα ταξικών φραγμών(1996-06-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ