Τετάρτη 24 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντίσταση τώρα!

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Τόσο καιρό "ζέσταιναν" τα φονικά όπλα και η ελληνική κυβέρνηση τούς κράταγε τη "φωτιά ζωντανή". Τόσο καιρό παραβιάζουν κάθε έννοια δίκαιου και λογικής, και όμως όλοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, με πρώτη την ελληνική κυβέρνηση, που τους έκανε όλα τα χατίρια και τους παρέδωσε τα χώματά μας, να τα 'χουν για ορμητήριο. Επιβάλλοντας το άδικο για δίκιο, οι αμερικανοΝΑΤΟικοί κύκλοι κατόρθωσαν, για άλλη μια φορά, να φέρουν την κοινή γνώμη στην κατάσταση "να ξυπνήσει" ξαφνικά από τον ήχο των όπλων τους.

Οι συνένοχοι σύμμαχοι και η ελληνική κυβέρνηση, όχι μόνο δεν αντιστάθηκαν, αλλά φρόντισαν "να κοιμίσουν" τους λαούς, κρύβοντας τους αληθινούς κινδύνους και τις συνέπειες από την εμπλοκή. Εχοντας πλήρη συνείδηση της εγκληματικής τους παράνομης "κολιγιάς", ενάντια στα δικαιώματα και την ελευθερία ενός λαού, αποσιωπούν, ακόμα και τώρα, ότι όταν αρχίσει το δολοφονικό έργο, δε θα αφορά μόνο τις ζωές και την ελευθερία του σερβικού λαού. Τυφλωμένοι από τα αόριστα "ταξίματα" των ιμπεριαλιστών, καταπιάνονται τόσο καιρό για το πώς "θα βγουν μπροστά", πώς θα δείξουν "προθυμία", έτσι που να μη μείνουν πίσω όταν θα αρχίσει η μοιρασιά στην ΑμερικανοΝΑΤΟική συμμορία.

Η λαϊκή φωνή της αντίστασης τόσο καιρό δείχνει το μοναδικό δρόμο να χαλάσουν τα σχέδια και να σιγουρευτεί η ασφάλεια και τα σύνορα στην περιοχή ολόκληρη. Ελάχιστοι κομμουνιστές πριν λίγες μέρες κατόρθωσαν να σταματήσουν το συρμό με τα δολοφονικά όπλα. Αυτός είναι ο τρόπος. Η μαζική αντίσταση μπορεί και να αποκαλύψει τα αληθινά κίνητρα των ιμπεριαλιστών και να ανατρέψει τις δολοφονικές προθέσεις.

Η από μακριά ταύτιση με εκείνους που αντιστέκονται δεν αρκεί. Δεν πρόκειται για τηλεοπτικό θέαμα με οπαδούς και αντιπάλους. Πρόκειται για τις δικές μας ζωές και τα αληθινά συμφέροντά μας. Αφορά την πραγματική τύχη και ανεξαρτησία της χώρας που ζούμε. Ούτε μπορεί και θέλει, όπως φάνηκε στην πράξη, "να τα βγάλει πέρα" η κυβέρνηση, που ουσιαστικά όλο αυτό τον καιρό "έστρωσε χαλί" για να περάσουν τα αφεντικά της Νέας Τάξης. Οι υποτιθέμενες "πρωτοβουλίες", τις οποίες πήρε μέχρι τώρα η κυβέρνηση, ήταν από αυτές που όπλιζαν τα χέρια των δολοφόνων και ανακάτευαν όλο και πιο πολύ τη χώρα στην περιπέτεια. Δε δικαιούνται, όπως αποδείχτηκε στην πράξη, να αφεθούν στο να χειρίζονται από μόνοι τους την υπόθεση.

Εμάς αφορά και εμείς πρέπει να αναλάβουμε μαζική οργανωμένη δράση. Ακόμα και τώρα, στο παρα (και;) πέντε, δεν είναι αργά. Τα δολοφονικά χέρια δεν οπλίζονται μόνο από τους άμεσους συνενόχους. "Γεμίζουν με πυρομαχικά" και με τη μαζική αυταπάτη, πως κάποιος άλλος "καθαρίζει γι' αυτούς" και αναλαμβάνει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους. Ετσι γίνονται δημόσια τα μαζικά εγκλήματα και μετά είναι αργά, πλέον, "να μετανιώσεις" μπροστά στις ανοιχτές σου πληγές.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε τώρα. Μπορούμε να αποτρέψουμε οποιαδήποτε συμμετοχή της χώρας, που αυτόματα μας βάζει στο "μάτι του κυκλώνα". Μπορούμε να αποδείξουμε στην πράξη, πως δεν ανεχόμαστε έμμεση ή άμεση συνενοχή. Χρειάζεται η ετοιμότητα και η συμμετοχή όλων. Χρειάζονται όλες οι μορφές της λαϊκής κινητοποίησης. Χρειάζεται να ξαναθυμηθούμε όλοι τρόπους, για συντονισμό, συνεννόηση, αλληλεγγύη, μαζική ενωμένη οργάνωση και δράση. Χρειαζόμαστε όλοι για να μη τους γίνει το φονικό χατίρι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ