Τετάρτη 24 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δυναμώστε τη φωνή σας. Ψηφίστε ΚΚΕ!

"Καταδικάστε τους! Μην υποθηκεύσετε τη ζωή σας και το μέλλον των παιδιών σας. Στις ευρωεκλογές του Ιούνη ψηφίστε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ". Με τα λόγια αυτά η Διαμάντω Μανωλάκου,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες σε περιοδεία στα ΕΛΤΑ Καισαριανής, στη Διεύθυνση ταχυπληρωμής, κάλεσε τους εργαζόμενους, σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση να στηρίξουν τα δικά τους συμφέροντα, να δυναμώσουν τη δική τους φωνή, τη φωνή του ΚΚΕ.

Η ΟΝΕ, ο εθνικός στόχος όπως τον αποκαλούν, ούτε εθνικός είναι ούτε την ανάπτυξη θα φέρει, τόνισε η Δ. Μανωλάκου. Τα κριτήρια της σύγκλισης εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο και όχι τους εργαζόμενους. Δείτε τι γίνεται με τη γεωργία, τα ναυπηγεία, την κλωστοϋφαντουργία. Θυσιάζονται στο βωμό της ΟΝΕ, ενώ την ίδια ώρα ξεπουλιέται "αντί πινακίου φακής" ο δημόσιος τομέας. Αλλά το ξεπούλημα συνοδεύεται με ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, με χτύπημα στο οχτάωρο και στα εργατικά δικαιώματα.

Μας υπόσχονται νέα πακέτα. Ας μας απαντήσουν όμως τι έγιναν τα πακέτα του Ντελόρ. Τι όφελος είχαν οι εργαζόμενοι και η εθνική οικονομία; Το ένα μέρος πήγε στα χέρια των επιτήδειων, ενώ το μεγαλύτερο, ξαναγύρισε στις πολυεθνικές και στα μονοπώλια των ισχυρών ευρωπαϊκών κρατών. Το ίδιο θα γίνει και με το πακέτο Σαντέρ και μετά την ΟΝΕ. Με το σύμφωνο σταθερότητας, πάλι εξασφαλίζουν τα συμφέροντα των ισχυρών σε βάρος των εργαζομένων.

Γι' αυτό δε φτάνει η οργή και η αγανάχτηση. Αυτά πρέπει επιτέλους να εκφραστούν. Να δυναμώσει η πίεση. Η στήριξη στο ΚΚΕ σημαίνει ότι ενισχύεται εκείνο το κόμμα, που βλέπει τις λύσεις μέσα από τη λαϊκή παρέμβαση, η οποία είναι και μόνη που μπορεί να εγγυηθεί έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης για τη χώρα.

Η Δ. Μανωλάκου απευθυνόμενη σε ένα ακροατήριο, που στην πλειοψηφία του ήταν γυναίκες, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο και υπογράμμισε ότι αυτά που συμβαίνουν εκεί μας αφορούν άμεσα. "Σήμερα είναι η Σερβία, οι γείτονές μας. Αύριο θα είναι η δική μας σειρά. Σήμερα το ΝΑΤΟ και η νέα τάξη πραγμάτων βάζουν το πιστόλι στον κρόταφο του λαού της Σερβίας. Αύριο μπορεί να είναι η Ελλάδα στη θέση της. Γι' αυτό, ιδιαίτερα εμείς οι μανάδες, δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς". Κουβέντες απλές, σταράτες μα πάνω απ' όλα αληθινές. Γι' αυτό και στο τέλος της συνάντησης, η φράση μιας εργαζόμενης, "ανατρίχιασα απ' αυτά που άκουσα", δείχνει πως ο λόγος του ΚΚΕ, αληθινός και επίκαιρος, μπορεί και να συγκινεί και να προβληματίζει.

Στα προβλήματα της Διεύθυνσης ταχυπληρωμής των ΕΛΤΑ αναφέρθηκε ο διευθυντής της κ. Παπαδάκης, στη συνάντηση που είχε με την Δ. Μανωλάκου. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε οι εργαζόμενοι δουλεύουν με εξοπλισμό του 1988, δηλαδή με απαξιωμένα μηχανήματα. Διατύπωσε μάλιστα την άποψη, πως αν η Διεύθυνση εκσυγχρονιστεί και ενισχυθεί, θα μπορέσει ν' ανακτήσει κομμάτια της αγοράς που της έχουν αφαιρέσει οι ανταγωνιστές της. Ο κόσμος είπε εμπιστεύεται τα ΕΛΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ