Τετάρτη 24 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερήμην της Βουλής και του λαού προχωρά η κυβέρνηση

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ, αναφορικά με τη Σύνοδο Κορυφής του Βερολίνου

Με δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ,σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής τονίζει:

"Αρχίζει αύριο (σήμερα) στο Βερολίνο η Σύνοδος Κορυφής με βασικά θέματα την "Ατζέντα 2000" και την προοπτική της Κομισιόν μετά την παραίτησή της.

Η Γενική Γραμματέας του Κόμματός μας, Αλέκα Παπαρήγα, με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, ζήτησε από την κυβέρνηση να φέρει τα κρίσιμα ζητήματα που θα συζητηθούν στο Βερολίνο σε προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η κυβέρνηση αγνόησε την πρόταση του ΚΚΕ. Ετσι προχωράει ερήμην της Βουλής και του ελληνικού λαού, σε συζητήσεις και δεσμεύσεις για τη χώρα, όσον αφορά στους ίδιους πόρους και τον προϋπολογισμό της ΕΕ, τις σοβαρές περικοπές στον αγροτικό τομέα και τη δραστική μείωση της χρηματοδότησης από τα διαρθρωτικά ταμεία και το ταμείο συνοχής, με προφανείς τις συνέπειες για τους εργαζόμενους και τη χώρα.

Η στάση αυτή της κυβέρνησης δείχνει καθαρά ότι αρνείται το δημοκρατικό διάλογο και την ενημέρωση του ελληνικού λαού, ότι αποφεύγει οτιδήποτε μπορεί να βλάψει την εικόνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και προβάλλει μόνο όσα συμφέρουν την ίδια και την πολιτική των "μονόδρομων" που ακολουθεί. Η πραχτική αυτή είναι απαράδεκτη, πολύ περισσότερο που ενόψει Ευρωεκλογών απαιτείται η πιο πλατιά ενημέρωση και η ισότιμη πολιτική αντιπαράθεση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ