Τετάρτη 24 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΜΑΘΙΑ - ΠΕΛΛΑ
Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ισχυρό κίνημα

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι παράγοντας για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, τόνισε ο Γ. Μαυρίκος μιλώντας στους εργαζόμενους, σε διάφορους χώρους δουλιάς

Την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Νομό Πέλλας ιδιαίτερα, αλλά και στην Ημαθία, εξέφρασαν οι εργαζόμενοι μιλώντας με τον Γ. Μαυρίκο και το κλιμάκιο του ΚΚΕ που επισκέφθηκε τους χώρους όπου εργάζονται.

Η διήμερη περιοδεία του Γ. Μαυρίκου στην Κεντρική Μακεδονία ολοκληρώθηκε χτες το μεσημέρι με την επίσκεψή του στην κλωστοϋφαντουργία ΤΡΙΚΟΛΑΝ στη Νάουσα, την "Ελληνική Υφαντουργία Πέλλας" και την Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Γιαννιτσών. Η κατάσταση παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις, ιδιαίτερα στην Πέλλα, μετά το κλείσιμο πολλών εργοστασίων, ανάμεσά τους και των "Κλωστηρίων της Πέλλας", τις απολύσεις στην "Ελληνική Υφαντουργία", που φαίνεται ότι θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα. Από την άλλη οι ορέξεις των βιομηχάνων δε σταματούν. Διαρκώς απαιτούν και νέες απολύσεις με κύριο στόχο την εντατικοποίηση της δουλιάς και την αύξηση του κέρδους. Και στην Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Γιαννιτσών τα πράγματα οδηγούνται σε αδιέξοδο. Οι 130 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και 2 μήνες και η συνεταιριστική οργάνωση έχει μπει στο δρόμο που βαδίζουν όλες οι ΑΣΟ της χώρας.

Ο Γ. Μαυρίκος κάλεσε τους εργαζόμενους, να αντιταχθούν στην αντεργατική λαίλαπα που σαρώνει το δικαίωμα στη δουλιά και τη ζωή, να βάλουν στη γωνία την κυβέρνηση και τα κόμματα που στηρίζουν την εφαρμογή αυτών των επιλογών, που οδηγούν στην εξαθλίωση, και να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να αναπτυχθεί ένα ισχυρό ταξικά προσανατολισμένο κίνημα. Επίσης κάλεσε τους εργαζόμενους να στείλουν ισχυρό το μήνυμα καταδίκης στην αντεργατική πολιτική, ψηφίζοντας στις ευρωεκλογές το ΚΚΕ, που αποτελεί το βασικό πολιτικό παράγοντα υπεράσπισης των συμφερόντων τους. "Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει ισχυρό εργατοσυνδικαλιστικό κίνημα", είπε ο Γ. Μαυρίκος και παράλληλα έκανε έκκληση να συμμετέχουν και να στηρίξουν την πρωτοβουλία που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη συγκρότηση του ταξικού πόλου στο εργατικο-συνδικαλιστικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ