Τετάρτη 24 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Να κερδίσουμε κι αυτή τη μάχη

Προς τους αναγνώστες της εφημερίδας μας

Για τους μόνιμους αναγνώστες της εφημερίδας μας, ο "Ριζοσπάστης" δε χρειάζεται συστάσεις. Ο κομμουνιστής, ο δημοκράτης, κάθε προοδευτικός άνθρωπος, που χρησιμοποιεί σαν καθημερινό εργαλείο την εφημερίδα μας, γνωρίζει από πρώτο χέρι και την άμεση χρηστική αξία της και το αναντικατάστατό της. Γνωρίζει πως ο "Ρ" είναι για να διαβάζεται, να μορφώνει, να αποκαλύπτει, να οργανώνει την αντίσταση και να καθοδηγεί στο δρόμο για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ρόλος μοναδικός, ιστορικά επαληθευμένος στη δικαίωσή του.

Πολύ περισσότερο σήμερα, που το τοπίο στο χώρο της ενημέρωσης είναι, ήδη, αρκετά γκρίζο, σχεδόν μαύρο. Σήμερα, που ο πόλεμος χτυπά την πόρτα μας και οι διάφοροι βαρόνοι των Μέσων αντιμετωπίζουν τις βόμβες σαν περιστέρια που φέρνουν την ειρήνη. Σήμερα, που η ΝΑΤΟική κατοχή αντιμετωπίζεται με συμπεριφορές Τσολάκογλου. Σήμερα, που το 8ωρο παραμένει πλέον στα χαρτιά, που συλλογικές συμβάσεις με υπογραφή εργατοπατέρων περιέχουν όρους για την ένταση της εκμετάλλευσης. Σήμερα, που η εργατική τάξη αγωνιά να βρει την ταξική της έκφραση, την ώρα που οι υπάλληλοι του Μάαστριχτ τής λένε πως μόνο μέλλον της είναι η προσαρμοστικότητα, στις από ώρα σε ώρα, διαφορετικές ανάγκες των αφεντικών. Σήμερα, που η επίθεση είναι ολομέτωπη. Που η οργάνωση της αντίστασης ζητά σαν ανάγκη ζωής, όχι μόνο να 'ναι ορθό το Κόμμα, μα και ισχυρότατη η φωνή του.

Σήμερα, ο "Ρ" προβάλλει σαν απόλυτα μοναδική επιλογή για όσους θέλουν να τιμούν την ιδιότητα του αγωνιστή, μα και για όσους, επίσης, δεν έχουν ακόμα υποψιαστεί πως αυτός ο αγώνας κόντρα στη βαρβαρότητα είναι ο μόνος δρόμος για να παραμείνουν άνθρωποι. Αυτή η φωνή, η φωνή του ΚΚΕ, έχει ανάγκη παραπέρα στήριξης. Εχει ανάγκη να δοθεί με ένταση και η μάχη για την αύξηση της κυκλοφορίας και η μάχη για την άμεση οικονομική ενίσχυση της εφημερίδας, φύλλο το φύλλο.

Η από καιρό αναμενόμενη απόφαση για αύξηση της τιμής στις 250 δρχ. στο καθημερινό και κυριακάτικο φύλλο - αρχής γενομένης από την Κυριακή 28 Μάρτη - είναι ένα από τα μέτρα, που είναι αναγκαία. Αλλωστε, είναι γνωστό ότι όλες οι άλλες εφημερίδες σχεδόν έχουν προχωρήσει εδώ και πολύ καιρό σε αύξηση μέχρι και 300 δρχ., παρά το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες τους ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα.

Συνεχίζοντας να παλεύουμε για μια ακόμα καλύτερη εφημερίδα, ας αλληλοδεσμευτούμε όλοι μαζί, διεύθυνση, συντακτική επιτροπή, προσωπικό και αναγνώστες της εφημερίδας ότι θα τη δώσουμε και θα την κερδίσουμε και αυτήν τη μάχη!

Η Συντακτική Επιτροπή του "Ριζοσπάστη"


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ