Παρασκευή 23 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Γιουγκοσλάβοι στρατιώτες στη μεθόριο με την Κροατία;

ΝΤΕΜΠΕΛΙ ΜΠΡΙΓΙΕΓΚ (ΚΡΟΑΤΙΑ).-

Αξιωματούχοι του ΟΗΕ επιβεβαίωσαν αργά προχτές βράδυ την πληροφορία ότι μία ομάδα Γιουγκοσλάβων στρατιωτών παραμένει μέσα στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, κοντά στα σύνορα της Κροατίας, αλλά επισήμαναν ότι οι Γιουγκοσλάβοι είναι πολύ λιγότεροι απ' ό,τι αρχικώς είχε λεχθεί.

Η Κροατία είχε υποστηρίξει την Τρίτη ότι περισσότεροι από 300 Γιουγκοσλάβοι στρατιώτες εισέβαλαν στη χερσόνησο Πρέβλακα, πληροφορία που προκάλεσε φόβους ότι η κρίση στο Κοσσοφυπέδιο επεκτάθηκε και στη μεθόριο Γιουγκοσλαβίας - Κροατίας.

Πηγή των Ηνωμένων Εθνών στο μεθοριακό φυλάκιο Ντέμπελι Μπρίγιεγκ δήλωσε στο "Ρόιτερ" ότι οι Γιουγκοσλάβοι στρατιώτες που μπήκαν στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη προχτές, παραμένουν στην περιοχή, διαψεύδοντας ωστόσο τον αριθμό που είχε δώσε νωρίτερα η κροατική τηλεόραση.

Το φυλάκιο Ντέμπελι Μπρίγιεγκ είναι το ένα από τα δύο μεθοριακά φυλάκια που συνδέουν την Κροατία με το Μαυροβούνιο. Σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το "Ρόιτερ", οι παρατηρητές του ΟΗΕ διαμαρτυρήθηκαν στις γιουγκοσλαβικές στρατιωτικές αρχές για το επεισόδιο, αλλά δεν έλαβαν απάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ