Παρασκευή 23 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Κυβερνητικοί εταίροι: Πάλι διαφωνούν ... μένοντας

ΡΩΜΗ.-

Ακόμα μία φορά από την αρχή των βομβαρδισμών από κοινού, "Πράσινοι" και "Ιταλοί Κομμουνιστές" δηλώνουν ότι δε θα δεχτούν τη συμμετοχή της ιταλικής κυβέρνησης στο επόμενο στάδιο του ακήρυχτου πολέμου κατά του λαού της ΟΔ της Γιουγκοσλαβίας. Ακόμα μία φορά δηλώνουν ότι θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, προκαλώντας κυβερνητική κρίση. Τώρα κανείς δε γνωρίζει τι ακριβώς θα κάνουν, εκτός από το να διαφωνούν δημοσίως, αναζητώντας άλλοθι στην κοινή γνώμη και να δίνουν τη συγκατάθεσή τους αργότερα.

Ωστόσο μία ενδεχόμενη χερσαία επέμβαση δηλώνουν - ακόμα μία φορά - ότι αποκλείεται να το δεχτούν οι "Πράσινοι" και οι "Ιταλοί Κομμουνιστές", δύο από τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού. "Οι Πράσινοι δε θα δέχονταν ποτέ μια ιταλική συνυπευθυνότητα σε μια ενδεχόμενη χερσαία επίθεση", δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, Μάρκο Παϊζάνι,εξηγώντας ότι παράλληλα "δεν υφίσταται και η πιθανότητα μιας διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας και της παρούσας κυβέρνησης στη Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι"... Η μόνη πιθανότητα που διαβλέπουν οι Πράσινοι σε περίπτωση χερσαίας επέμβασης είναι η κυβερνητική κρίση. Ανάλογου ύφους και οι δηλώσεις του ηγέτη των "Ιταλών Κομμουνιστών", Αρμάντο Κοσούτα,που απείλησε ακόμα μία φορά με αποχώρηση του κόμματός του από την κυβέρνηση.

Ετσι, τουλάχιστον σε λεκτικό επίπεδο, κατά της χερσαίας επέμβασης έχουν ταχθεί μέχρι στιγμής 120 βουλευτές και 40 γερουσιαστές του κυβερνητικού συνασπισμού, ζητώντας την κατάπαυση του πυρός κατά της Σερβίας. Τις προθέσεις τους για ένα "κατηγορηματικό όχι" τις εξέφρασαν με κοινή δήλωση που υπέγραψαν όσον αφορά την αποστολή των χερσαίων στρατιωτικών δυνάμεων επίθεσης στη Γιουγκοσλαβία και όπου αναφέρεται ότι "πρέπει να σταματήσει το ρολόι του πολέμου και να αντιμετωπιστεί ο Μιλόσεβιτς στο έδαφος της ειρήνης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ