Σάββατο 15 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
Εκκληση της κυβέρνησης στον ΟΗΕ για άμεσο τερματισμό των επιδρομών!

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-

Εκκληση στα Ηνωμένα Εθνη για άμεσο τερματισμό των ΝΑΤΟικών επιδρομών κατά της Γιουγκοσλαβίας απηύθυνε χτες η γιουγκοσλαβική κυβέρνηση, στη διάρκεια χτεσινής συνεδρίασης υπό τον Πρόεδρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΤΑΝΓΙΟΥΝΓΚ, η ομοσπονδιακή γιουγκοσλαβική κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζεται ότι "τα Ηνωμένα Εθνη πρέπει, σύμφωνα με το Χάρτη του ΟΗΕ, να σταματήσουν χωρίς αποφάσεις με διφορούμενα και αμέσως την επίθεση κατά της Ομοσπονδιακής Γιουγκοσλαβίας!". Ο ΟΗΕ, προστίθεται στην ανακοίνωση, "πρέπει επιτέλους να αναλάβει το ρόλο του και να διασφαλίσει την επιστροφή στην ειρήνη... έτσι ώστε τα ανοιχτά ζητήματα που συνδέονται με το Κόσσοβο να διευθετηθούν με ειρηνικό τρόπο, με ειρηνικά μέσα, κάτι στο οποίο η χώρα μας είναι προσηλωμένη χωρίς επιφυλάξεις". Σημειώνεται πως ο "πόλεμος στη χώρα περιορίζεται αποκλειστικά σε βομβαρδισμούς από το ΝΑΤΟ κατά των αμάχων" και ότι "η διεθνής κοινή γνώμη πρέπει να γνωρίζει ότι ο τερματισμός των βομβαρδισμών θα σημάνει και την άμεση αποκατάσταση της ειρήνης".

Μάλιστα, η γιουγκοσλαβική κυβέρνηση εκτίμησε πως ο "προφανής στόχος του ΝΑΤΟ είναι να εμποδίσει την επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ