Πέμπτη 20 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Κρατικοί υπάλληλοι "ανοίγουν δρόμο" στον Σημίτη

Ανακοίνωση της ΝΕ Αχα'ϊας του ΚΚΕ

Τα "ενοχλητικά" αντιιμπεριαλιστικά και αντιπολεμικά συνθήματα που απηχούν τα αισθήματα του λαού της Αχαϊας ανέλαβαν να εξαφανίσουν οι μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιώντας μάλιστα κρατικούς υπαλλήλους προκειμένου να μην ενοχληθεί από τη θέα τους ο πρωθυπουργός, ο οποίος την Κυριακή θα επισκεφθεί την Πάτρα για να μιλήσει μπροστά σε μεταφερόμενο ακροατήριο. Πρόκειται για συνθήματα ενάντια στον πόλεμο, τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ που εδώ και 50 μέρες οι φιλειρηνιστές της Αχαϊας έχουν γράψει σε όλο το μήκος της εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών. Αυτά τα συνθήματα ανέλαβαν από χτες να εξαφανίσουν συνεργεία της 3ης ΔΕΚΕ, εκτελώντας άνωθεν εντολές. Καταγγέλλοντας αυτή την ιταμή ενέργεια, που έρχεται σε αντίθεση με το παλλαϊκό αντιπολεμικό αίσθημα, η ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της "ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ στο λαό της περιοχής τις προκλήσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του ίδιου του πρωθυπουργού, που έφθασαν στο σημείο να χρησιμοποιήσουν κρατικές υπηρεσίες και εργαζόμενους της ΔΕΚΕ για να σβήσουν τα συνθήματα ενάντια στον πόλεμο και το ΝΑΤΟ καθώς και τα συνθήματα αλληλεγγύης στο λαό της Γιουγκοσλαβίας. Ολα αυτά γίνονται επειδή έρχεται στην Πάτρα ο πρωθυπουργός για την προεκλογική του περιοδεία. Η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ θέλουν να μην υπάρχει τίποτα που να θυμίζει και να φανερώνει την αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική πάλη και διάθεση του λαού της Αχαϊας.

Με τη χρησιμοποίηση του κρατικού μηχανισμού μπορεί να σβήσουν από τους τοίχους τα συνθήματα. Ομως την απαίτηση όλου του λαού να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, να φύγει τώρα η χώρα μας από το βρώμικο πόλεμο που διεξάγουν ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ ενάντια στο λαό της Γιουγκοσλαβίας, το μυριόστομο σύνθημα "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ πολέμου συνδικάτο" δεν μπορούν να τα σβήσουν από τη συνείδηση του λαού.

Θα πάρουν την απάντηση στις ευρωεκλογές με ένα καθαρό και παλλαϊκό ΟΧΙ στην ΕΕ, την ΟΝΕ, το ΝΑΤΟ και τον πόλεμο. Γιατί ο λαός θέλει και μπορεί και στις εκλογές θα ψηφίσει μαζικά ΚΚΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ