Πέμπτη 20 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατακτήστε το δίκιο σας

Περιοδεία του Δήμου Κουμπούρη στην ΕΒΟ

"Το δίκιο δε χαρίζεται. Το δίκιο κατακτιέται". Με τα λόγια αυτά ο Δήμος Κουμπούρης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους στην Ελληνική Βιομηχανία Οπλων (ΕΒΟ) στο εργοστάσιο της Μάνδρας, μέσα από τις ευρωεκλογές, να στείλουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στον πόλεμο και υπέρ της ειρήνης.

"Σε μια τόσο δύσκολη χρονική περίοδο, που είναι αδιανόητο ένα κράτος να μην έχει αμυντική βιομηχανία, η ελληνική κυβέρνηση αδιαφορεί απέναντι στα προβλήματα της ΕΒΟ, που την οδηγούν στη συρρίκνωση, στην ιδιωτικοποίηση, στην καταστροφή", τόνισε ο Δ. Κουμπούρης, κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε χτες, επικεφαλής κλιμακίου του ΚΚΕ, στο εργοστάσιο της ΕΒΟ.

Από την πλευρά τους, τόσο η διεύθυνση του εργοστασίου, όσο και η διοίκηση του Σωματείου εργαζομένων τόνισαν ότι από το 1997, που έληξε η σύμβαση για τη δημιουργία του αντιαεροπορικού συστήματος "Αρτεμις 30", το 40% του προσωπικού του εργοστασίου δεν έχει αντικείμενο εργασίας. Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές και ο περιορισμός της λειτουργίας του εργοστασίου - εξαντλείται στην κατασκευή δεξαμενών καυσίμων, πυλώνων και εκτοξευτών βομβών πολεμικών αεροσκαφών - έχουν δημιουργήσει μια απαράδεκτη κατάσταση που η κυβέρνηση δε φαίνεται διατεθειμένη να λύσει.

Να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι είναι οι ιδιώτες που εισχωρούν στο χώρο της αμυντικής βιομηχανίας και στηρίζονται από την κυβέρνηση με συνεχείς παραγγελίες. Τη στιγμή που το υπουργείο Εθνικής Αμυνας κάνει παραγγελίες 14 - 15 δισ., η ΕΒΟ παίρνει ένα κομμάτι τεσσάρων δισ. δρχ. και προσπαθεί να επιβιώσει από παλιότερες παραγγελίες.

"Η αλλαγή της κατάστασης αυτής είναι υπόθεση των εργαζομένων. Αν δε στείλετε εσείς μηνύματα αντίστασης μέσα και από τις ευρωεκλογές δε θα αλλάξει τίποτα", υπογράμμισε ο Δ. Κουμπούρης και κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το ΚΚΕ, ώστε "να έχει πιο δυνατή φωνή για να υπερασπίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων από καλύτερες θέσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ