Τετάρτη 9 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το αληθινό πρόσωπο της ΕΕ και των κυβερνήσεών της

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

"Επιδρομή κατά της υγείας και της ζωής των λαών της Ευρώπης, αποτελεί η παραγωγή και διακίνηση εκατοντάδων μολυσμένων βασικών ειδών διατροφής από χώρες της ΕΕ. Επιβεβαιώνεται και πάλι, με σχεδόν μακάβριο τρόπο, ότι το κυνήγι του κέρδους από τα μονοπώλια, δεν υπολογίζει στο ελάχιστο την ανθρώπινη αξία και υπόσταση. Αποδείχνεται και πάλι, με άλλη μορφή, ποιο είναι το αληθινό πρόσωπο της ΕΕ και των κυβερνήσεών της, που συγκαλύπτουν τις αληθινές αιτίες του προβλήματος και τις δικές τους ευθύνες.

Τα μολυσμένα είδη διατροφής, ο πόλεμος, η ανεργία, η φτώχεια, η λιτότητα, είναι στοιχεία του ίδιου ζητήματος: Της πολιτικής που διογκώνει τα κέρδη των λίγων και μοιράζει την εκμετάλλευση, τη μιζέρια, την εξαθλίωση στους πολλούς.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καθώς και η ΝΔ, κοροϊδεύουν το λαό, όταν υποστηρίζουν ότι οι διάφορες επιτροπές ελέγχου (!) θα αντιμετωπίσουν το μεγάλο αυτό θέμα. Επιβάλλεται η εφαρμογή φιλολαϊκής πολιτικής. Κι αυτή την πολιτική η κυβέρνηση και η ΝΔ δε θέλουν να την εφαρμόσουν, γιατί εκφράζουν τα ίδια συμφέροντα.

Χρειάζεται λαϊκή αντίσταση, με την καθημερινή δράση, για να ανοίξει ο δρόμος που ο λαός θα μπορεί να χαράζει ο ίδιος τη ζωή του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ