Τετάρτη 9 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 50
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Και προεκλογικές νέες λεωφορειακές γραμμές

Μόλις τέσσερις μέρες πριν τις ευρωεκλογές επέλεξε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Τ. Μαντέλης, να εγκαινιάσει τρεις νέες κυκλικές διαδημοτικές λεωφορειακές γραμμές στη Δυτική Αθήνα, ξεχνώντας ότι με βάση τις εξαγγελίες, αυτές έπρεπε να λειτουργούν ήδη από πέρυσι...

Οι νέες γραμμές που θα λειτουργήσουν από αύριο, είναι: Περιστέρι - Ιλιον - Αγ. Ανάργυροι (με αριθμό 890),Αιγάλεω - Περιστέρι (με αριθμό 891),και Αγ. Βαρβάρα - Αιγάλεω - Χαϊδάρι (με αριθμό 892).

Οι γραμμές αυτές εξυπηρετούν τους έξι από τους εννιά δήμους της Δυτικής Αθήνας. Εκτός μένουν οι Δήμοι Πετρούπολης,Ζεφυρίου και Καματερού.Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πετρούπολης έχει αποκλειστεί από τις τρεις πρώτες γραμμές, τη στιγμή που πρώτος είχε ζητήσει τη δημιουργία τους και τη στιγμή που η γραμμή "890" περνά από τις παρυφές της πόλης.

Τα "προεκλογικά εγκαίνια" έγιναν σε ειδική εκδήλωση στα γραφεία του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) παρουσία δημάρχων της περιοχής και ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τον υπουργό Μεταφορών να διαφημίσει το έργο της κυβέρνησης. Πολύ περισσότερο που, όπως ειπώθηκε, οι νέες λεωφορειακές γραμμές υλοποιούνται στο πλαίσιο ενός αστικού πιλοτικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ενωσης (SWANS), με την υποστήριξη του υπουργείου Μεταφορών και τη συνεργασία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) με τον ΑΣΔΑ. Σύμφωνα με τον υπουργό το πρόγραμμα θα συμπληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Χτες επίσης ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε τη λειτουργία από σήμερα της νέας λεωφορειακής γραμμής Πειραιάς - Ανω Γλυφάδα (Β1).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ