Δευτέρα 14 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο λαϊκό σκηνικό στραμμένη η προσοχή μας

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ την ώρα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος

Με μεγάλο ενθουσιασμό και αισιοδοξία υποδέχτηκαν φίλοι του Κόμματος και απλός κόσμος την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,που άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στις 10 το πρωί στο 135ο Δημοτικό Σχολείο στο Πεδίον του Αρεως. Η Αλ. Παπαρήγα,αμέσως μετά την έξοδό της από το εκλογικό τμήμα, έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Σε αυτές η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε για το μήνυμα των εκλογών τα εξής:

"Εμείς πιστεύουμε όχι μόνο στο δίκιο του λαού, αλλά και στη δυνατότητά του να το επιβάλλει. Γι' αυτό και με αφορμή αυτές τις εκλογές τα μάτια μας είναι κυρίως στραμμένα στο λαϊκό σκηνικό. Εκεί που υπάρχουν σημαντικές διεργασίες θα εκφραστούν αυτές και στο εκλογικό αποτέλεσμα. Τα μάτια μας είναι στραμμένα στο να μετατραπούν αυτές οι θετικές, προοδευτικές και ριζοσπαστικές διεργασίες σε πηγή διαμόρφωσης ενός μεγάλου πατριωτικού λαϊκού μετώπου, που αντιμάχεται τις επιλογές της ιμπεριαλιστικής "νέας τάξης πραγμάτων", τις διοξίνες των τροφίμων και κυρίως τις διοξίνες του πνεύματος. Διότι η μοιρολατρία, που καλλιεργείται τα τελευταία χρόνια σκοπίμως, δεν αποβλέπει σε τίποτε άλλο παρά στο λαό - θεατή ενός πολιτικού σκηνικού που κάνει μικρομεταμφιέσεις και μικροαλλαγές, χωρίς να αλλάζει γραμμή πλεύσης. Θεωρούμε όμως ότι το λαϊκό σκηνικό θα επηρεάσει πραγματικά και το πολιτικό σκηνικό στην πορεία".

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές, η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε:

"Δεν είναι ώρα για εκτιμήσεις. Θα έχει δυναμική το ΚΚΕ, αλλά πάνω απ' όλα μας ενδιαφέρει ότι υπάρχει δυναμική στη συνείδηση του λαού και είμαστε πολύ πιο αισιόδοξοι ότι όχι μόνο είναι αναγκαίο το λαϊκό μέτωπο, αλλά είναι και πιο ώριμο να ξεκινήσει τώρα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ