Δευτέρα 14 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψηλά τα κόκκινα λάβαρα

Με τα κόκκινα λάβαρα να ανεμίζουν στον αέρα, ξεχύθηκαν χθες το βράδυ οι κομμουνιστές της Θεσσαλονίκης, έξω από τα εκλογικά κέντρα στο κέντρο της πόλης και περιφερειακά, για να πανηγυρίσουν τη νίκη της λαϊκής αντίστασης και πάλης, που εκφράστηκε μέσα και από την εκλογική άνοδο του Κόμματος στην πόλη, που μήνες τώρα τελεί υπό ΝΑΤΟική κατοχή και αποτέλεσε το προγεφύρωμα των ιμπεριαλιστών για την προώθηση του κατοχικού στρατού στη Γιουγκοσλαβία.Ο συγκρατημένος ενθουσιασμός που επικρατούσε τις πρώτες ώρες στα εκλογικά επιτελεία που είχαν στηθεί στις κομματικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, μετατράπηκε σε μεθύσι χαράς, αφού ώρα με την ώρα τα αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα κατέδειχναν ξεκάθαρη άνοδο του ποσοστού του Κόμματος, τουλάχιστον 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Μετά τις 11.30 το βράδυ άρχισαν να συγκεντρώνονται οι νεολαίοι της ΚΝΕ, αλλά και δεκάδες κομματικά μέλη, μέσα και έξω από το κεντρικό εκλογικό κέντρο του Κόμματος, κοντά στα Γραφεία της ΚΟΘ, στο κέντρο της πόλης. Με χειροκροτήματα, πρωτόγνωρη χαρά και ικανοποίηση υποδέχονταν τα αποτελέσματα που έφερναν οι εκλογικοί αντιπρόσωποι από τα εκλογικά τμήματα. Και όταν πια είχε καθαρά καταγραφεί η σημαντική αύξηση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος επιδόθηκαν σε πανηγυρισμούς. Το σύνθημα ένα και επαναλαμβάνονταν ασταμάτητα: "μέτωπο αγώνα σε ΝΑΤΟ και ΟΝΕ και στις εθνικές πάλι ΚΚΕ".

Ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη που τους τελευταίους μήνες αποτέλεσε την αιχμή του αντιιμπεριαλιστικού - αντιπολεμικού κινήματος και η πολιτική συσπειρώσεων του ΚΚΕ προχώρησε πολύμορφα, η άνοδος του Κόμματος σε ψήφους και ποσοστά αποτέλεσε δείγμα των σημαντικών αλλαγών που συντελούνται στη συνείδηση και τον πολιτικό προσανατολισμό του λαού. Και αυτό ήταν το ουσιαστικό στοιχείο του ενθουσιασμού και της χαράς που πλημμύρισε τους Κομμουνιστές, που μήνες τώρα μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό της περιοχής, στήνει μπλόκα και υψώνει εμπόδια στην εμπλοκή της χώρας μας στο βρώμικο πόλεμο που άναψαν οι ιμπεριαλιστές στα Βαλκάνια.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα που μέχρι τις 11.30 χθες το βράδυ εμφάνιζαν το ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη να αγγίζει το 10%, ο Γραμματέας της ΚΟΘ του ΚΚΕ Χρήστος Κόφας,δήλωσε: "Η ενίσχυση του Κόμματός μας είναι προϊόν μιας πολιτικά ώριμης σκέψης, γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ δίνεται δύσκολα. Επόμενα, η άνοδος του Κόμματός μας είναι μια καλή προϋπόθεση, για να αναπτύξουμε παραπέρα τους αγώνες στην προοπτική του μετώπου για να βρει διέξοδο η χώρα και τα προβλήματα των εργαζόμενων.

Το περισσότερο σημαντικό που φαίνεται από το εκλογικό αποτέλεσμα είναι πως οι ανακατατάξεις, που γίνονται στη συνείδηση του ελληνικού λαού, είναι πολύ μεγαλύτερες. Η πολιτική του ΚΚΕ ακουμπάει πολύ μεγαλύτερες μάζες και αυτό είναι ενθαρρυντικό, γιατί, όπως εξελίσσεται η πολιτική της ΕΕ και η πολιτική του ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια, τίποτε για μας δεν έχει τελειώσει. Η ειρήνη που διαλαλούν είναι ψευδεπίγραφη. Τα δύσκολα τα έχουμε μπροστά μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ